29. srpna 2015 • 23:29

Titul pro Kvitovou! V českém finále otočila boj se Šafářovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj dvou nejlepších českých tenistek ve finále turnaje v New Havenu vyhrála Petra Kvitová a vyrazí tak do boje na US Open posílena o titul, turnaj v Connecticutu vyhrála už potřetí, byl to pro ni i třetí triumf v sezoně a sedmnáctý v kariéře. Světová pětka v českém finále zdolala Lucii Šafářovou po setech 6:7, 6:2 a 6:2. Ve čtyřhře slavila i Lucie Hradecká.



Hradecká společně s Němkou Julií Görgesovou porazila ve finále čtyřhry hladce 6:3 a 6:1 tchajwansko-čínský pár Čchuang Čchia-ťüng, Liang Čchen.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová potvrdila svoji výjimečnou finálovou bilanci, z 22 účastí v boji o titul prohrála jen pětkrát. Zároveň prodloužila svoji vítěznou sérii proti českým soupeřkám už na šestnáct výher.

Proti Šafářové ale musela zápas otáčet. Světová šestka v prvním setu výborně podávala, dobře returnovala a agresivitou se Kvitové vyrovnala. V tie-breaku Šafářová proměnila třetí setbol, ale pak se rozjela Kvitová. Ve zbytku zápasu hrála důrazněji a přesněji a spoluhráčce z prostějovského klubu povolila jen čtyři hry. Finále vyhrála za dvě hodiny a 18 minut. Šafářovou porazila i v sedmém vzájemném zápase.

Pětadvacetiletá Kvitová letos vyhrála v Sydney, kde v českém finále porazila Karolínu Plíškovou, a poté turnaj na antuce v Madridu. V New Havenu hrála finále již počtvrté za sebou a letošní triumf přidala k titulům z let 2012 a 2014.

Ve světovém žebříčku se Kvitová, která podle informací mluvčího Karla Tejkala ukončila před odletem do USA spolupráci s psychologem Michalem Šafářem, posune na čtvrté místo. Zároveň zvýšila své šance na účast na Turnaji mistryň.

Hradecká si připsala první deblový titul v sezoně a celkově devatenáctý titul ve čtyřhře. Po boku Görgesové se radovala poprvé. Nejvíce titulů včetně trofejí z grandslamových US Open a Roland Garros získala s Andreou Hlaváčkovou .

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 754.163 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kvitová (2-ČR) - Šafářová (4-ČR) 6:7 (6:8), 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Hradecká, Görgesová (4-ČR) - Čchuang Čchia-ťüng, Liang Čchen (Tchaj-wan/Čína) 6:3, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud