22. září 2015 • 12:18

Fanoušek se divil po 11 letech v komatu: Federer ještě hraje? Jste blázni!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se španělský fanoušek tenisty Rogera Federera po jedenácti letech probral z komatu, jako jedna z prvních věcí ho zajímalo, jak se jeho idolu daří. Užasl, když slyšel, že ve 34 letech dál vyhrává, má na kontě 17 grandslamových triumfů a je světovou dvojkou.



V prosinci 2004 měl tehdy osmnáctiletý Jesus Aparicio v Seville vážnou autonehodu, po níž strávil téměř jedenáct let v bezvědomí. Probral se na konci letošního srpna a jedna z jeho prvních otázek mířila na osud švýcarského tenisty.

"Myslel jsem si, že už nehraje. Když jsem slyšel, že vyhrál sedmnáct grandslamů a že je ve 34 letech druhý na světě, měl jsem všechny za blázny. Nemohl jsem tomu uvěřit," řekl Aparicio na webu časopisu Tennis World.

"Tenkrát jsem věděl, že je dobrý, ale netušil bych, že toho vyhraje tolik," dodal muž, který před nehodou "stihl" čtyři Federerovy grandslamové triumfy a šetřil si peníze na cestu do Wimbledonu 2005.

Aparicio po propuštění z nemocnice doma sledoval i letošní finále US Open, v němž Federer podlehl Novaku Djokovičovi . Ten zahájil profesionální kariéru v roce 2003, tudíž pro španělského fanouška byl zcela neznámým hráčem. "Ale je opravdu dobrý," ocenil vítězného srbského tenistu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud