25. září 2015 • 14:17

Výborně! Allertová je poprvé v kariéře ve finále turnaje WTA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Denisa Allertová postoupila v čínském Kuang-čou poprvé v kariéře do finále turnaje WTA. Česká hráčka, jež ve čtvrtfinále vyřadila světovou dvojku Rumunku Simonu Halepovou, dnes v semifinále porazila Italku Saru Erraniovou 7:5 a 6:2. O titul se utká s Jelenou Jankovičovou ze Srbska.



Dvaadvacetiletá Allertová, jíž v aktuálním žebříčku WTA patří 74. místo, vstoupila do druhého semifinále v kariéře nervózně a v úvodní hře ztratila podání. Pak se ale rozehrála k vynikajícímu výkonu a třetí nasazenou Erraniovou, která se navíc nechala rozhodit sporným výrokem čárového rozhodčího, drtila. Brzy vedla 5:1, pak ji ale opět svázala nervozita a dovolila Italce vyrovnat na 5:5. Další dva gamy však vybojovala a za 47 minut první set získala.

V podobném duchu se nesl i druhý set. Allertová excelovala na returnu a rychle vedla 4:0, pak ale opět přišly ztráty vlastního podání. Erraniová, která v pořadí WTA figuruje na 21. místě, však nebyla ani dál schopná udržet vlastní servis a česká tenistka první vzájemný zápas dotáhla po necelé hodině a půl k vítězství.

O premiérový titul se rodačka z Prahy, kterou finálová účast posune v žebříčku do šesté desítky, utká se čtvrtou nasazenou Jankovičovou. Třicetiletá bývalá světová jednička (25. v žebříčku) vyřadila v semifinále Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, vítězku turnaje v Tokiu z minulého týdne.

Tenisový turnaj žen v čínském Kuang-čou:

Dvouhra - semifinále:

Allertová (ČR) - Erraniová (3-It.) 7:5, 6:2,
Jankovičová (4-Srb.) - Wickmayerová (Belg.) 6:3, 2:6, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud