28. září 2015 • 12:55

Strýcová postoupila přes Šarapovovou, dál jde i Plíšková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ VE WU-CHANU | Barbora Strýcová postoupila do třetího kola turnaje v čínském Wu-chanu poté, co dvě a tři čtvrtě hodiny trápila na kurtu ruskou hvězdu Marii Šarapovovou. Druhá nasazená hráčka zápas za stavu 7:6, 6:7 a 2:1 skrečovala. Ve třetím kole je i Karolína Plíšková, turnajová osmička ve svém prvním utkání vydřela vítězství nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou po setech 7:6, 5:7 a 7:6.



Strýcová v předchozích dvou vzájemných zápasech proti Šarapovové v letech 2008 a 2010 neuhrála ani set, ale dnes tuto nepříznivou bilanci ukončila. První sadu se světovou trojkou, která kvůli zranění nehrála od Wimbledonu, ještě ztratila. Šarapovová proměnila po 72 minutách až osmý setbol, když tie-break ovládla jednoznačně 7:1.

Druhý set trval téměř navlas stejně dlouho. Každá z tenistek opět přišla jednou o servis, ve zkrácené hře ale měla tentokrát navrch česká hráčka. Před rozhodující třetí sadou si Šarapovová nechala ošetřit zápěstí levé ruky a poté pokračovala v zápase.

Při vlastním podání se pětinásobná grandslamová šampionka ujala vedení 2:1, ale pak přišla k síti a Strýcové zápas vzdala. Šarapovová by měla být v listopadu hlavní postavou ruského fedcupového týmu v pražském finále proti českým tenistkám. "Fed Cup a Turnaj mistryň jsou pro mě prioritami. Udělám všechno pro to, abych na ně byla v pořádku," uvedla Ruska.

Na osmifinálovou soupeřku si 41. hráčka světa Strýcová musí počkat stejně jako Plíšková, která postup vybojovala po téměř dvou a půl hodinách a korunovala ho esem.

S Lučičovou na začátku srpna nedotáhla Plíšková výborně rozehrané utkání v Torontu, ale další šanci si dnes vzít nenechala. Dva mečboly za stavu 6:5 jí zkušená Chorvatka skvělým servisem ještě odvrátila, v další zkrácené hře už dramatický závěr patřil světové dvanáctce. Poslední bod získala 18. esem zápasu.
Titul ve Wu-chanu obhajuje Petra Kvitová, která do soutěže zasáhne později.

Tenisový turnaj žen v čínském Wu-chanu (tvrdý povrch, dotace 2,513.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Ivanovičová (9-Srb.) - Dulgheruová (Rum.) 6:1, 6:3, Vinciová (It.) - Koviničová (Č. Hora) 5:7, 6:1, 6:3, A. K. Schmiedlová (SR) - Duqueová (Kol.) 6:4, 6:4, Stephensová - Riskeová (oba USA) 7:6 (7:4), 6:3, Brengleová (USA) - Cibulková (SR) 6:3, 6:4, Jankovičová (Srb.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 2:6, 6:3, Mladenovicová (Fr.) - Tigová (Rum.) 6:1, 6:4, Giorgiová (It.) - Pironkovová (Bulh.) 2:6, 6:2, 7:5.

2. kolo:

Karolína Plíšková (8-ČR) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7:6 (7:4), 5:7, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 1. kolo:

Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Čchen Liang, Wang Ja-fan (Čína) 6:2, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud