3. října 2015 • 17:05

Totální kolaps Vinciové: Chceš čaj, nebo snad kafe? řvala na Venus

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to hodně dramatické utkání. Venus Williamsová bojovala o postup do finále turnaje ve Wu-Chanu s rozjetou Robertou Vinciovou, která z turnaje postupně poslala domů jak Petru Kvitovou, tak Karolínu Plíškovou.



Dvaatřicetiletá Italka si zahrála finále na US Open, kde podlehla krajance Pennettaové a skvělou formu hodlala ukázat i v čínském Wu-Chanu. A poměrně se jí to dařilo. Konečnou jí vystavila až v semifinále starší ze sester Williamsových Venus.

Zápas byl o to pikantnější, že to byla právě 163 centimetrů vysoká tenistka, která na US Open zastavila cestu za kalendářním grandslamem Sereně Williamsové. Odveta za poraženou světovou jedničku vyšla její sestře Venus dokonale. Vinciovou porazila po bitvě 5:7, 6:2, 7:6 a Italce při klíčových momentech pořádně utíkaly nervy.

Za stavu 6:4 v tiebreaku třetího setu, kdy měla Venus dva mečboly, neudržela emoce pod kontrolou. "Nedala by si kafe? Nebo třeba čaj?" vztekle vyštěkla podle serveru tennis-arena.cz na soupeřku poté, co se jí nepozdávala dlouhá příprava Američanky na return. "Sběrač ještě není na místě," reagovala překvapená soupeřka.

Italka rozhodila ale především sebe samu, rozhodující výměnu prohrála a tím i celý zápas. Že se obě dámy opravdu nemusí, dokumentovalo i závěrečné podání rukou, které mělo k upřímné gratulaci zatraceně daleko.

Venus Williamsová nakonec uspěla i ve finále, kde porazila Muguruzaovou 6:3 v prvním setu, ve druhém za stavu 3:0 pro Američanku Španělka utkání vzdala.

VIDEO: Vinciové pořádně ruply nervy (v čase 3:23)

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud