4. října 2015 • 11:40

Český masakr v Pekingu. V 1. kole končí Kvitová, Plíšková i Strýcová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní turnaj v Pekingu skončil pro české tenistky fiaskem. Už v prvním kole vypadly světová čtyřka Petra Kvitová, dvanáctka Karolína Plíšková a také Barbora Strýcová. Plíškové se vzdálila účast na Turnaji mistryň, Kvitové by i přes vyřazení s Italkou Sarou Erraniovou neměla prestižní akce v Singapuru pro osm nejlepších hráček sezony uniknout.



Kvitová pro prodělané mononukleóze hledá formu, proti italské obranářce hodně kazila a jen v prvním setu udělala 28 nevynucených chyb. Za stavu 5:7 a 1:2 si nechala ošetřit levé rameno, po krátké pauze v marném boji pokračovala. S Erraniovou prohrála v sedmém vzájemném duelu poprvé po setech 5:7 a 4:6. Dvouhodinový zápas zakončila úderem do autu.

Po neúspěšné obhajobě titulu ve Wu-chanu, kde tento týden vyhrála jen jeden zápas, Kvitová nezopakuje ani loňskou finálovou účast v Pekingu.

"Moc jsem chtěla vyhrát a kvalifikovat se tady do Singapuru. Ale prostě to nevyšlo," uvedla světová čtyřka. "Nebyla jsem na ten zápas připravená psychicky ani fyzicky. Navíc mi ve druhém setu nešlo podání. Ničím jsem si nepomohla, zatímco ona využívala své šance. Bylo to složité," řekla Kvitová, která sice zahrála 42 vítězných úderů, ale zároveň měla 49 nevynucených chyb.

Erraniové stačilo 15 vítězných úderů, nevynucených chyb měla jen 14. Finalistka Roland Garros z roku 2012 poprvé v sezoně zdolala soupeřku z první pětky světového žebříčku.

"Ještě nikdy jsem ji neporazila a mám velkou radost, že se mi to konečně povedlo na tak velkém turnaji. Rozhodlo pár míčů. Snažila jsem se udržet v každé výměně a co nejmíň chybovat, to je konec konců moje hra," uvedla 22. hráčka žebříčku WTA.

Plíšková, která se po skvělé první polovině roku pohybuje v pořadí sezony na hraně postupové osmičky pro Turnaj mistryň, podlehla Američance Sloane Stephensové 3:6 a 2:6. Českou tenistku nepodržel servis, prohrála si ho čtyřikrát, zatímco sama z deseti brejkbolů proměnila jediný. Povedlo se jí to až za stavu 2:4, vzápětí však znovu ztratila podání a od té doby měla o rok mladší Američanka průběh zápasu pevně ve svých rukou.

China Open s dotací téměř pět milionů dolarů skončil i pro Strýcovou, jež ani na čtvrtý pokus v Pekingu neprošla prvním kolem. Ukrajinské kvalifikantce Kateryně Bondarenkové podlehla 3:6, 2:6.

Se soutěží se rozloučila také nasazená jednička Simona Halepová. Rumunská tenistka skrečovala utkání se Španělkou Larou Arruabarrenaovou za stavu 4:5 kvůli obnoveným potížím s Achillovou šlachou. Během druhého dne turnaje vzdaly zápasy hned čtyři hráčky.

"Myslela jsem, že to půjde, ale nešlo. Nechtěla jsem to pokoušet. Potřebuju volno a vyléčit to," uvedla Halepová, která doufá, že se stihne dát do pořádku do Turnaje mistryň.

Výsledky:

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo:

Stephensová (USA) - Karolína Plíšková (9-ČR) 6:3, 6:2,
Pennettaová (3-It.) - Chan Sin-jün (Čína) 7:5, 4:6, 6:4,
Suárezová (7-Šp.) - Curenková (Ukr.) 6:3, skreč,
Barthelová (Něm.) - Čang Šuaj (Čína) 6:3, 6:2,
Van Uytvancková (Belg.) - A. K. Schmiedlová (SR) 6:2, 6:4,
Puigová (Portor.) - Dijasová (Kaz.) 6:4, skreč.,
K. Bondarenková (Ukr.) - Strýcová (ČR) 6:3, 6:2,
Pavljučenkovová (Rus.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 6:4,
Erraniová (It.) - Kvitová (2-ČR) 7:5, 6:4,
Falconiová (USA) - Gavrilovová (Rus.) 7:5, 2:6, 6:4,
Duqueová (Kol.) - Pironkovová (Bulh.) 6:3, 6:3,
Garciaová (Fr.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:2, 6:2,
Wozniacká (8-Dán.) - Jovanovská (Srb.) 6:2, 6:4,
Cibulková (SR) - Jankovičová (Srb.) 6:1, 1:6, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud