15. října 2015 • 09:17

Tenisová princezna Bouchardová: Žaluje US Open za uklouznutí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Eugenie Bouchardová se rozhodla zažalovat tenisovou asociaci USA (USTA) kvůli svému pádu v šatnách při zářijovém US Open, při němž si způsobila otřes mozku. Kanadská hráčka, která dodnes trpí následky zranění, viní USTA z nedbalosti a bude požadovat odškodnění. Zástupci USTA se zatím ke kauze nevyjádřili.



Finalistka loňského Wimbledonu uklouzla v šatně 4. září večer poté, co na grandslamovém turnaji odehrála vítězný zápas ve dvouhře a smíšené čtyřhře. Hlavou se silně udeřila o podlahu, způsobila si otřes mozku a další zranění a z US Open musela odstoupit.

Ze zdravotních důvodů pak vynechala i turnaje v Tokiu a Wu-chanu. Návrat na kurty v Pekingu jí nevyšel a duel s Andreou Petkovicovou po jednom setu vzdala kvůli tomu, že se jí při zátěži znovu začala točit hlava.

Eugenie Bouchardová na slavnostní recepci před začátkem Wimbledonu
Eugenie Bouchardová na slavnostní recepci před začátkem Wimbledonu

Podle žaloby, kterou jednadvacetiletá bývalá světová pětka ve středu podala u soudu v Brooklynu, způsobila její pád "cizí kluzká a nebezpečná látka na podlaze". Právní zástupce Benedict Morelli řekl listu New York Times, že šlo o čistidlo, které mělo na podlaze působit přes noc, když se v šatnách nikdo nepohybuje. Naneseno ale bylo kvůli nedbalosti pořadatelů příliš brzy.

Bouchardová, které se v letošní sezoně příliš nedařilo, klesla i vinou vynucené pauzy v žebříčku WTA na 39. místo. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům očekává, že její propad bude dál pokračovat. USTA proto hodlá žalovat za fyzickou i ekonomickou újmu, výši požadovaného odškodnění ale nezveřejnila. Podle právníka půjde o "miliony a miliony dolarů".

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud