16. října 2015 • 09:37

Plíšková pokračuje v čínské jízdě. Letos posedmé je v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková porazila na turnaji v čínském Tchien-ťin Maďarku Timeau Babosovou 6:3, 6:2 a posedmé si letos na okruhu WTA zahraje semifinále. Stále tak drží naději na Turnaj mistryň.



Soupeřkou třetí nasazené Plíškové v semifinále bude buď turnajová dvojka Polka Agnieszka Radwaňská, která by si v případě titulu v Tchien-ťin zajistila start na Turnaji mistryň v Singapuru, nebo Ruska Jelizaveta Kuličkovová.

Duelu s Babosovou (74. WTA) Plíšková dominovala. Nasázela jedenáct es, odvrátila všech pět brejkbolů a vyhrála za hodinu a minutu. "Byl to z mé strany výborný zápas a doufám, že předvedu podobný výkon v semifinále," řekla Plíšková na kurtu moderátorovi, který ji oslovoval Kristýno, tedy jménem jejího dvojčete.

Světová patnáctka Karolína Plíšková postoupila do semifinále letos posedmé a šest předchozích zápasů proměnila ve finálovou účast. Titul získala v Praze.

Pokud se chce Plíšková dostat premiérově mezi osmičku nejlepších hráček sezony, musí určitě požádat o volnou kartu na turnaj v Moskvě. A pokud v tomto týdnu v Číně nevyhraje, musí v Moskvě získat titul. Kdyby by se v Tchien-ťin z triumfu radovala, "stačila" by jí k cestě do Singapuru v ruské metropoli finálová účast.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (3-ČR) - Babosová (Maď.) 6:3, 6:2, Jovanovská (Srb.) - Mladenovicová (5-Fr.) 6:4, 4:6, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud