16. října 2015 • 15:34

Rychlý proces! Berdych v Číně padl, s Murraym prohrál 1:6 a 3:6

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta do semifinále na turnaji v Šanghaji skončila pro Tomáše Berdycha neúspěšně a překvapivě rychle. Britský tenista Andy Murray nedal páté nasazené české jedničce šanci a porazil ho po dvou setech 6:1 a 6:3. Berdych tak musí na boj o titul zapomenout, krále mužského tenisu Novaka Djokoviče vyzve v semifinále světová dvojka Murray.



Zápas Berdych - Murray jsme sledovali ONLINE

Berdych letos prohrál s Murraym potřetí a v Šanghaji měl zápas nejjednoznačnější průběh. Český hráč udělal třicet nevynucených chyb oproti 14 soupeře a byl pod tlakem především po svém druhém podání. Celkem si prohrál servis čtyřikrát a sám nevyužil v hodinu a minutu dlouhém duelu ani jeden ze tří brejkbolů.

V žebříčku sezony pro Turnaj mistrů klesne Berdych po tomto týdnu na šesté místo, ale stále je na nejlepší cestě si v Londýně vrchol roku pošesté zahrát.

Před Berdycha se posune Rafael Nadal. Španěl se na konci sezony dostává do formy a v Šanghaji ve čtvrtfinále zničil svého nástupce na trůnu na Roland Garros Stana Wawrinku. Chybujícího Švýcara porazil přesvědčivě 6:2 a 6:1.

Nadal se po více než roce radoval z výhry nad hráčem ze světové pětky. Triumf nad čtvrtým hráčem žebříčku ATP Wawrinkou byl jeho první od loňského finále French Open, v kterém porazil tehdejší dvojku Srba Novaka Djokoviče.

Nadal se v semifinále v Šanghaji utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. Murrayho soupeřem bude světová jednička Djokovič.

Dvouhra - čtvrtfinále:

A. Murray (3-Brit.) - Berdych (5-ČR) 6:1, 6:3.

Semifinálové dvojice: Djokovič - Murray, Nadal - Tsonga.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud