16. října 2015 • 19:26

Allertová v Linci padla, Hradecká s Hlaváčkovou bojují o Masters

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Denisa Allertová si na turnaji v Linci druhé semifinále v sezoně nezahraje. Česká tenistka, která na minulém turnaji v Kuang-čou došla až do finále a v žebříčku WTA se posunula těsně za své maximum na 58. místo, ve čtvrtfinále podlehla Belgičance Kirsten Flipkensové za hodinu a 19 minut 3:6, 4:6.



Dvaadvacetiletá Allertová vstoupila do zápasu úspěšným brejkem, pak ale dvakrát neudržela své podání a dostala soupeřku do výhody. Belgičanka sebrala Allertové podání i potřetí a za stavu 5:3 podávala na zisk první sady. Česká hráčka sice v maratonském gamu odvrátila šest setbolů a sama si vypracovala brejkbol, ten ale nevyužila a Flipkensová na sedmý pokus sadu po 46 minutách hry ukončila.

Ve druhém setu přišla Allertová o podání dvakrát, a přestože dokázala soupeřce rovněž jednou servis vzít, vyrovnat už nestačila. Češka kazila především údery od základní čáry a Belgičanka první vzájemný zápas dotáhla k vítězství.

O šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň dál bojuje elitní deblový pár Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Druhé nasazené hráčky postoupily v Linci do finále, a pokud si chtějí udržet naději na cestu do Singapuru, potřebují turnaj vyhrát. O poslední postupové místo bojují s dalšími dvěma páry.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 226.728 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Friedsamová (Něm.) - Gasparjanová (Rus.) 6:3, 6:4,
Flipkensová (Belg.) - Allertová (ČR) 6:3, 6:4 

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) - Solovjevová, Vogtová (Rus./Licht.) 6:4, 2:6, 10:3,
Irigoyenová, Kaniaová (Arg./Pol.) - Flipkensová, Strýcová (Belg./ČR) bez boje. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud