18. října 2015 • 12:34

Král dorazil až na trůn. Djokovič zdolal i Tsongu a v Šanghaji slaví

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál bez ztráty setu turnaj v Šanghaji a získal letošní devátý titul. První hráč světového žebříčku porazil ve finále šestnáctého nasazeného Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 6:2, 6:4.



Na turnaji kategorie Masters v Šanghaji zvítězil Djokovič po letech 2012 a 2013 potřetí, celkově si připsal 57. titul v kariéře. Bilanci vzájemných zápasů s Tsongou si vylepšil na 14:6. V prvním setu sebral soupeři třikrát servis, ale v druhém Francouz dlouho odolával a odvrátil pět brejkbolů. Přesto nakonec po hodině a 18 minutách kapituloval.

"Dneska bylo klíčové vrátit Joovi do hry co nejvíc podání, protože on má jeden z nejlepších servisů na okruhu," řekl Djokovič. "Jasně to ukázal hlavně ve druhém setu při brejkbolech. Vždycky přišel s nějakým esem nebo tvrdým podáním," dodal.

Nervózní z toho prý nebyl. "Celkově jsem měl pořád pocit, že mám zápas pod kontrolou, že jsem všechno udělal správně. Nepustil jsem ho do rytmu ani do zápasu," pochválil se.

Tsonga si finálovou účastí výrazně polepšil v žebříčku pro postup na osmičlenný Turnaj mistrů a momentálně je devátý. "První set šel hodně rychle. Není snadné ho zastavit. Na returnu je opravdu důsledný. Já dneska nepodával dost dobře, zvlášť v první sadě," konstatoval Tsonga.

Po triumfu na US Open vyhrál Djokovič minulý týden bez ztráty setu i turnaj v Pekingu a na vítězné vlně pokračoval v Šanghaji. Naposledy prohrál v srpnovém finále v Cincinnati s Rogerem Federerem, od té doby čítá jeho série výher už 17 zápasů.

Za šanghajské vítězství obdržel Djokovič šek na 913.600 dolarů, celkově si už letos na prémiích vydělal více než 16 milionů dolarů.

Dvouhra - finále:

Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (16-Fr.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - finále:


Klaasen, Melo (6-JAR/Braz.) - Bolelli, Fognini (5-It.) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud