19. října 2015 • 18:55

Tenistům se daří. Ve Vídni postupují Štěpánek, Rosol i Veselý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Tenisté Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý postoupili bez problémů do druhého kola turnaje ve Vídni, který se hraje na tvrdém povrchu s dotací 2,324.045 eur. Štěpánek porazil Rakušana Dennise Novaka 6:4 a 6:3, Rosol zdolal rovněž ve dvou setech 6:4 a 7:6 Japonce Juičiho Sugitu a stejný počet sad potřeboval Veselý k výhře nad Rakušanem Geraldem Melzerem (6:4, 6:3).



Štěpánek neměl s 222. hráčem světa větší problém. První podání mu sebral hned v úvodní hře a druhý brejkbol mu pomohl k vedení 4:1. I když v další hře svůj servis ztratil, dotáhnul úvodní set k vítězství.

V druhém setu prolomil soupeřovo podání za stavu 2:2, mečbol proměnil rovněž při servisu rakouského tenisty po hodině a dvaceti minutách hry. Dalším Štěpánkovým soupeřem bude vítěz duelu mezi osmým nasazeným Italem Fabiem Fogninim a Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem.

První set zápasu Rosola se Sugitou byl vyrovnaný až do stavu 5:4 pro českého tenistu, který následně získal sadu čistou hrou při soupeřově servisu. Druhá sada dospěla až do zkrácené hry, byť Rosol měl při vedení 6:5 dva mečboly, které však neproměnil. V tiebreaku však dominoval a získal ho pro sebe v poměru 7:2. Jeho dalším soupeřem bude lepší z dvojice Jo-Wilfried Tsonga - Tommy Haas.

Veselý sice jedno své podání v prvním setu ztratil, ale získal také dva servisy soupeře a ujal se vedení. V druhé sadě už nechyboval a při podání soupeře proměnil druhý mečbol po hodině a třinácti minutách. Soupeřem Veselého v boji o postup do třetího kola bude buď další domácí hráč Andreas Haider-Maurer, nebo Jihoafričan Kevin Anderson, druhý nasazený tenista.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 2,324.045 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Štěpánek (ČR) - Novak (Rak.) 6:4, 6:3, Gulbis (Lot.) - Miedler (Rak.) 6:3, 2:6, 6:3, Rosol (ČR) - Sugita (Jap.) 6:4, 7:6 (7:2), Veselý (ČR) - G. Melzer (Rak.) 6:4, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud