8. listopadu 2015 • 11:35

Plíšková na titul na Elite Trophy nedosáhla, padla s Venus Williamsovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková nepřijede na finále Fed Cupu ověnčená titulem z turnaje Elite Trophy. V dnešním finále v čínském městě Ču-chaj prohrála s Američankou Venus Williamsovou po setech 5:7 a 6:7.



Díky účasti ve finále ukončí Plíšková životní sezonu na 11. místě žebříčku WTA, Američanka se vrátí po čtyřech letech do desítky a nově bude sedmá.

Ve finále plném ostrých výměn od základní čáry dokázala Plíšková v prvním setu srovnat z 1:4 na 4:4, ale ve dvanácté hře přišla podruhé o servis a tím i o set. Ve druhé sadě rodačka z Loun vedla 4:2, ale tentokrát ona náskok neudržela.

Rozhodla pak zkrácená hra. Plíšková šla do vedení 3:1 a za stavu 5:4 měla k dobru dva servisy. Využila jen jeden a měla setbol, který zkusila proměnit křížným vítězným forhendem, o kousek ale minula lajnu. Bývalá světová jednička Venus Williamsová pak při svém mečbolu Češku prohodila a získala 48. titul ve dvouhře.

"Venus hrála neuvěřitelně, a i když jsem to nedotáhla, tak jsem na sebe pyšná. Hrála jsem tady výborně a mám za sebou skvělý týden," řekla Plíšková při vyhlášení. "Karolína si taky zasloužila vyhrát. Měla jsem na konci jen více štěstí," ocenila sedminásobná grandslamová šampionka Williamsová českou naději.

Třiadvacetiletá Plíšková letos hrála šesté finále, ale titul získala jen v květnu v Praze. Stejně jako v Ču-chaj dopadla také v Sydney, Dubaji, Birminghamu a Stanfordu.

Z Číny se Plíšková rychle přesune do Prahy, kde se začátkem týdne připojí k českému týmu, který o víkendu čeká finále Fed Cupu proti Ruskám.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v čínském Ču-chaj (tvrdý povrch, dotace 2,150.000 dolarů):

Dvouhra - finále:

V. Williamsová (1-USA) - Karolína Plíšková (3-ČR) 7:5, 7:6 (8:6)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud