Pavel Novotný
30. listopadu 2015 • 21:19

TOP 10 populárních tenistek roku: Jak dopadla Kvitová?

Vstoupit do diskuse
0
  • Do desítky nejpopulárnějších tenistek uplynulého roku patří Petra Kvitová, Serena Williamsová i Maria ŠarapovováDo desítky nejpopulárnějších tenistek uplynulého roku patří Petra Kvitová, Serena Williamsová i Maria ŠarapovováFOTO: Koláž iSport.cz

    Tenisová sezona 2015 je definitivně minulostí, je čas na hodnocení. A hned jedno z nich vás možná překvapí. Pokud čekáte, že pomyslnému žebříčku popularity vládne Maria Šarapovová či suverénní světová jednička Serena Williamsová, budete překvapeni. Naopak mezi TOP 10 nechybí Petra Kvitová. Portál wtatennis.com se ve svém výzkumu zaměřil na tenistky, na jejichž jméno fanoušci nejčastěji "klikali". Podívejte se na desítku nejlepších.

  • 10. Venus Williamsová (USA)

    Má za sebou vynikající rok. Zraněními těžce zkoušená Venus Williamsová se opět vrací mezi elitu. V letošním roce vyhrála tři turnaje WTA, sezonu zakončila suverénním vítězstvím na Elite Trophy, když ve finále porazila Karolínu Plíškovou.  Na žebříčku jí patří výborná sedmá pozice, pokud jde o popularitu fanoušků, obsadila desátou příčku.

    Venus Williamsová získala po skreči Muguruzaové titul ve Wu-chanuFoto Profimedia.cz

  • 9. Petra Kvitová (Česko)

    Ani Petra Kvitová se během sezony nevyhnula zdravotním problémům. Psychická i fyzická únava vyústila v mononukleózu, které vystavila české tenistce na nějaký čas stopku. I přesto může fulnecká rodačka považovat sezonu za solidní. Tři vyhrané turnaje a především čtvrtý triumf v Fed Cupu znamenal skvělou tečku za jinak rozporuplnou sezonou.

    Mimochodem, Petra Kvitová se stala v letošní sezoně jedinou tenistkou, která dokázala porazit suverénní Serenu Williamsovou ve dvou setech. Stalo se v semifinále turnaje v Madridu, kde Američanku smetla po setech 6:2, 6:3. v Na žebříčku patří pětadvacetileté Češce šestá pozice.

    Petra Kvitová předvedl ve druhém setu výborný výkonFoto ČTK

  • 8. Garbiňe Muguruzaová (Španělsko)

    Největší kometa letošní sezony a podle mnohých i budoucí světová jednička světového tenisu. Španělská tenistka Gabině Muguruzaová má za sebou rok snů. Dvaadvacetiletá Španělka a světová trojka letos vyhrála turnaj v Pekingu, zahrála si čtvrtfinále na French Open, ale především finále ve Wimbledonu. Její jméno se stalo osmým nejvyhledávanějším. A zcela po zásluze.

    Španělská tenistka ovládla první setFoto Reuters

  • 7. Caroline Wozniacká (Dánsko)

    Dánská kráska zdaleka neřekla ve světovém tenisu poslední slovo. I když od její vlády coby světové jedničky už uplynula pořádná doba, tenistka s polskými předky stále dokazuje, že patří mezi elitu. Pětadvacetileté Dánce sice patří v žebříčku až sedmnáctá příčka, na svém kontě však již má 23 turnajových vítězstvích, letos vyhrála na podniku v Kuala Lumpur.  U diváků je však v pořadí popularity mnohem výše. Patří jí sedmá pozice.

    Caroline WozniackáFoto EPA

  • 6. Ana Ivanovičová (Srbsko)

    Trošku podobný osud jako Caroline Woznická prožívá další kráska světového tenisu Ana Ivanovičová. Srbská tenistka také byla světovou jedničkou, v současné době je však jen o místo lepší než Wozniacká. Na rozdíl od Dánky však dobře ví, jaké je to vyhrát grandslamový titul. Povedlo se jí to v roce 2008 na French Open. Letos došla na grandslamových turnajích nejdále opět v Paříži, kde skončila v semifinále na Lucii Šafářové.

    Usměvavá Ivanovičová měla důvod slavitFoto Reuters

  • 5. Eugenie Bouchardová (Kanada)

    Jestli by na nějakou část své kariéry Eugenie Bouchardová raději zapomněla, zcela určitě by to byla ta, týkající se roku 2015. Kromě Australian Open, kde došla až do čtvrtfinále, končila bývalá světová pětka až na vzácné výjimky v prvním či druhém kole. V žebříčku se i díky přetrvávajícím zdravotním problémům propadla na 49. příčku. V popularitě však stále zůstává mezi absolutní elitou.

    Eugenie Bouchardová má za sebou mizernou sezonuFoto Reuters

  • 4. Agnieszka Radwaňská (Polsko)

    Konec dobrý, všechno dobré. Přesně tímto heslem se může řídit polská tenistka Agnieszka Radwaňská. Světová pětka ovládla poslední klání roku Turnaj mistryň, když ve finále porazila i Petru Kvitovou. Šestadvacetiletá tenistka tak s klidem může zapomenout na nevydařenou spolupráci s Martinou Navrátilovou, kterou v dubnu ukončila.

    Radwaňská měla v prvním setu utkání pod kontrolou.Foto Reuters

  • 3. Maria Šarapovová (Rusko)

    Možná byste ji čekali výš. Pomyslný bronz patří Marii Šarapovové. Osmadvacetiletá tenisová i módní ikona se letos žádného grandslamového titulu nedočkala, rok zakončila v Praze, kde s ruským týmem bojovala o fedcupový titul. I přesto, že svůj úkol splnila na sto procent, na úspěch to nestačilo. I tak si ruská kráska získala přízeň českého publika. "Díky, za nádherný víkend, Praho!" rozloučila se s hlavním městem Šarapovová.

    Maria Šarapovová se od fanoušků nenechala rozhodit a utkání s Plíškovou zvládlaFoto Reuters

  • 2. Serena Williamsová (USA)

     Tenisový svět měl letos jen dva vládce. Novaka Djokoviče s Serenu Williamsovou. Američanka v 74 zápasech prohrála jen pětkrát, ovládla tri grandslamy, dohromady jich získala už neuvěřitelných 21. Kdyby se zúčastnila i závěrečného Turnaje mistryň, těžko by nad hlavu zvedala cennou trofej Radwaňská. Jediným kazem na senzační sezoně světové jedničky byla semifinálová porážka od Roberty Vincové na US Open.

    Serena Williamsová slaví postup do čtvrtfinále US OpenFoto Reuters

  • 1. Simone Halepová (Rumunsko)

    Nová královna popularity vás možná překvapí. Nejčastěji žádaným jménem na serveru wtatennis.com se stala Rumunka Simone Halepová. Čtyřiadvacetiletá tenistka letos vyhrála tři turnaje včetně Indian Wells, na grandslamech si letos zahrála čtvrtfinále v Austrálii a semifinále na US Open. Na žebříčku WTA je před rumunskou královnou již jen nezastavitelná Serena.

    Simona HalepováFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud