1. února 2016 • 11:16

Kvitová vybírá trenéra: Chci muže, Navrátilová není varianta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová nemá vyhlédnutou náhradu za Davida Kotyzu. Světová devítka trenéra odvolala před týdnem a při dnešním odletu s fedcupovým týmem k prvnímu kolu do Rumunska uvedla, že by si nejraději našla českého kouče, nejlépe muže. Také prohlásila, že o angažování Martiny Navrátilové neuvažuje.



S Kotyzou se Kvitová rozešla po sedmileté spolupráci, což oznámila minulé úterý. Od té doby si zjišťuje možnosti, ale pokrok zatím neudělala. "Jméno vám neřeknu, protože žádné nevím. Nebudu lhát," řekla pětadvacetiletá tenistka.

Trenéra si hledá sama i za pomoci svého manažera a nejraději by českého kouče. "Ale pokud to nedopadne, tak bych hledala v zahraničí," řekla Kvitová.

Základna pro výběr prý není široká. "Někdo, kdo by mi vyhovoval, jak lidsky tak tenisově, moc není. Jsem trochu atypická, protože jsem hodně citlivá a vnímám toho člověka povahově, takže tím se výběr zužuje," řekla. Jasno má v jedné věci, tou je pohlaví budoucího trenéra. "Chtěla bych muže," řekla jasně.

Spekulacím o jménu možného trenéra se směje. Jednu z nich vyvrátila: o bývalé světové jedničce Navrátilové neuvažuje. "Není to jedna z variant," řekla.

Termín, dokdy chce nového trenéra najít, si nedala. "Ne. Až to bude, tak to bude," pronesla hráčka z Fulneku. Proto je možné, že zůstane nějaký čas bez kouče. "Je to taky varianta. Nevylučuju ji," kývla dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Petra Kvitová s nehrajícím kapitánem týmu Petrem Pálou
Petra Kvitová s nehrajícím kapitánem týmu Petrem Pálou

Rozchod s Kotyzou byl hodně férový

Rozchod s Kotyzou nebyl pro Kvitovou snadný. Pod jeho vedením vstoupila v devatenácti letech do světa velkého tenisu a získala všechny úspěchy. "Nebylo to lehké, jak rozhodnutí, tak ten rozhovor," odhalila. "Zažili jsme toho spolu hodně v dobrém i zlém. Nemáme důvod házet na druhého špínu. Z tohohle pohledu byl rozchod hodně férový. Řekla jsem, co jsem cítila. A skončilo to."

S Kotyzou vydržela v tenisu dlouhých sedm let. "Sedli jsme si lidsky, dobře mě poznal. Je to dobrý trenér, takže to všechno odhadl i tenisově, proto to vydrželo tak dlouho, a proto jsme měli úspěchy," uvedla Kvitová, která pod vedením Kotyzy získala 17 titulů včetně dvou triumfů ve Wimbledonu v letech 2011 a 2014. V žebříčku ji na počátku roku 2012 dělila jedna výhra od postu světové jedničky.

Čtyřnásobná fedcupová vítězka neřekla, jak dlouho o rozchodu uvažovala. Definitivně k němu ale dospěla na Australian Open, na kterém vypadla ve druhém kole. "V Melbourne to ve mně dozrálo a došlo mi to. To byl poslední impuls," řekla.

Občas je Kvitové vyčítáno, že není dostatečně hladová po úspěších. "Motivaci určitě cítím," ujistila a doplnila: "Kdybych měla skončit, tak skončím třeba i pod Davidovým vedením. Ale končit nechci, proto jsem udělal tenhle krok. Věděla jsem, že potřebuju nějaký nový impuls, něco změnit, abych se posunula dál."

Kvitová o novém trenérovi: Chci muže, o Navrátilové neuvažuji
Video se připravuje ...

Strýcová o Fed Cupu s Rumunskem: Halepová? I my máme silný tým
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud