9. února 2016 • 19:10

Strýcová, Siniaková a Koukalová prohrály v Petrohradu v 1. kole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistce Barboře Strýcové se první zápas na okruhu WTA po vítězné čtyřhře ve fedcupovém duelu v Rumunsku nevydařil. Devětadvacetiletá rodačka z Plzně prohrála v úvodním kole turnaje v Petrohradu s Katerynou Kozlovovou z Ukrajiny 3:6, 4:6. Vypadly také kvalifikantky Kateřina Siniaková a Klára Koukalová.



Strýcová, jež spolu s Karolínou Plíškovou získala v Kluži v zápase s Rumunskem rozhodující třetí bod, udržela v utkání s ukrajinskou soupeřkou z kvalifikace jen třikrát své podání a za hodinu a půl na turnaji skončila.

První kolo bylo konečnou také pro Kateřinu Siniakovou, jež po postupu z kvalifikace prohrála 6:7 a 5:7 dvouhodinovou bitvu s Maďarkou Timeou Babosovou. Devatenáctiletá rodačka z Hradce Králové, které patří 109. místo v žebříčku, prohrála třetí utkání v hlavní soutěži turnaje WTA za sebou.

Třiatřicetiletá Koukalová bojovala dvě a čtvrt hodiny s domácí favoritkou Anastasií Pavljučenkovovou. Stojedenáctá hráčka světa nakonec páté nasazené Rusce podlehla 4:6, 6:4, 4:6 a stále letos čeká na první výhru.

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 753.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
K. Kozlovová (Ukr.) - Strýcová (ČR) 6:3, 6:4, Witthöftová (Něm.) - Paszeková (Rak.) 6:3, 6:3, Wickmayerová (Belg.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:3, Babosová (Maď.) - Siniaková (ČR) 7:6 (7:0), 7:5, Niculescuová (9-Rum.) - Vichljancevová (Rus.) 6:0, 6:3, Pavljučenkovová (5-Rus.) - Koukalová (ČR) 6:4, 4:6, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) - Knollová, Schuursová (Švýc./Niz.) 6:4, 7:6 (7:5).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud