8. března 2016 • 15:25

Bývalí trenéři o Šarapovové: Dřív se bála i aspirinu, udělala čestnou chybu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maria Šarapovová a dopingová hříšnice? U svých bývalých trenérů našla tenisová hvězda zastání poté, co včera překvapivě přiznala, že neprošla testem na Australian Open. „V mých očích udělala čestnou chybu," tvrdí Nick Bollettieri, zakladatel slavné tenisové akademie na Floridě.



Image nejlépe vydělávající sportovkyně světa utrpěl vážnou ránu. Osmadvacetiletá bývalá světová jednička v pondělí na tiskové konferenci v Los Angeles oznámila, že měla pozitivní nález na novou látku meldonium během úvodního grandslamového turnaje.

Bollettieriho považuje její kajícné vystoupení za dostatečné. „Řekla, že přijme všechny souvislosti, ale doufá a modlí se, aby mohla znovu hrát. Co víc můžete prohlásit? Nedokážu si představit, že by něco takového dělala opakovaně, kdyby o tom něco věděla. Zvlášť když jste pod dohledem kamer,“ řekl trenér, který se podílel na kariéře řady slavných tenistů včetně Andrého Agassiho, Borise Beckera, či Martiny Hingisové .

Další z dřívějších koučů ruské tenisové jedničky Jeff Tarango vyčítá pochybení především týmu, který se o Šarapovou stará. „Její lékař, agent, trenér jí měli říct, když se látka objevila na seznamu. Obzvlášť když ji užívala deset let, takže to nebylo žádné tajemství.“

Sám se snaží u hráčů, které vede dohlížet na každý detail. „Jednou týdně projdu jejich tenisovou tašku a hlásím rodičům, co tam najdu. Beru to jako svojí zodpovědnost.“

Ve vztahu k lékům prý byla Šarapovová dřív mnohem obezřetnější. „To se bála vzít i aspirin,“ uvedl pro BBC. Nyní musí ruská hráčka čekat, jak velký trest dostane. Hrozí ji v nejhorším případě až čtyřletý distanc.

SLEDUJTE ONLINE REAKCE NA OZNÁMENÍ ŠARAPOVOVÉ ZDE>>>

Ruská tenistka Maria Šarapovová bývá hvězdou společenských večírků
Ruská tenistka Maria Šarapovová bývá hvězdou společenských večírků
 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud