10. března 2016 • 13:33

Šarapovová popsala své ráno po přiznání: Dojetí, víra a pak dřina

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí šokovala celý (nejen) tenisový svět, když oznámila, že měla pozitivní dopingový nález. Druhý den ráno měla Maria Šarapovová v hlavě jedinou myšlenku: Chci se opět vrátit k tenisu a udělám pro to všechno.



Ruská tenisová megastar má kvůli pozitivnímu testu na látku meldonium, která je od nového roku zakázaná, zastavenou činnost a čeká na trest. V emotivním vzkazu fanouškům na svém facebookovém profilu pak Maria Šarapovová popsala, jak prožila první den po svém přiznání.

„V úterý ráno jsem se probudila a měla plnou schránku lásky a soucitu,“ vyznala se někdejší světová jednička, která před vypuknutím aféry figurovala na sedmém místě žebříčku.

Vše o dopingové aféře Marie Šarapovové čtěte zde »

 „Většinou miluju rána. Nový den, nový start. Je potřeba říct, že tenhle den nebyl úplně běžný. V šest ráno mi nepřišlo na mysl nic jiného, že jsem rozhodnutá hrát opět tenis, a doufám, že k tomu dostanu šanci,“ napsala Šarapovová. „Přála bych si, abych tím nemusela procházet, ale musím – a zvládnu to,“ vzkázala příznivcům.

„Potřebuji se potit, přenést se přes to a makat, stejně jako jsem to dělala prakticky celý život, tak jsem šla do posilovny,“ popsala s tím, že hned pocítila přítomnost „starých dobrých“ paparazzi.

Maria Šarapovová ve dnech po oznámení svého dopingového prohřešku nezahálí. Takhle sportovala na pláži v Los Angeles.
Maria Šarapovová ve dnech po oznámení svého dopingového prohřešku nezahálí. Takhle sportovala na pláži v Los Angeles.

Celé odpoledne pak ruská hvězda strávila čtením povzbuzujících vzkazů od fanoušků. „Jsem tak pyšná, že vás můžu nazývat svými fanoušky. Chci znovu hrát a snad budu mít tu šanci. Vaše zprávy mi dodaly skvělé povzbuzení. Tímto bych vám chtěla poděkovat. Děkuju vám moc,“ vzkázala Šarapovová.

Ve středu už se svým koučem makala na pláži v Los Angeles, kde si dokonce zahrála plážový tenis a dobře se u toho bavila. Svou víru teď musí upínat k tříčlennému tribunálu ITF. Její právník doufá, že se podaří stlačit délku trestu pod rok.

Opačný názor vyjádřil pro Sport expert Michal Polák z českého Antidopingového výboru: ten si myslí, že Šarapovová vyfasuje distanc na horní hranici, která je čtyři roky. Rozhodnout by se ale mělo asi až v květnu, ruská tenistka se proti rozsudku může případně odvolat k Mezinárodní arbitráži.

I woke up yesterday morning with an inbox, in full capacity of love and compassion. The first email I immediately...

Zveřejnil(a) Maria Sharapova dne 9. březen 2016
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud