Pavel Novotný
12. března 2016 • 18:00

Trápení Kvitové? Cítím se svobodná a užívám si to, říká tenistka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažívá sezonu, na kterou by snad raději zapomněla. V letošním roce se Petře Kvitové opravdu nedaří. Z devíti odehraných zápasů vyhrála jen tři a do herní pohody má zatraceně daleko. Dobrá nálada však českou tenistku rozhodně neopouští.



Devátý zápas v roce a teprve třetí výhra. To je poněkud smutná bilance Petry Kvitové před zápasem třetího kola podniku v Indian Wells. Nic na tom nezměnilo ani její utrápené páteční vítězství nad 51. hráčkou světa Kovinicovou, kterou zdolala po velké bitvě až 7:6 v rozhodujícím setu.

Fulnecká rodačka však svého rozhodnutí o ukončení sedmileté spolupráce s trenérem Davidem Kotyzou nelituje. "S Davidem jsem spolupracovala sedm let. Potřebovala jsem pauzu, odpočinout si. Musím se přiznat že zatím si své rozhodnutí nemůžu vynachválit. Užívám si svobodu," říkala česká tenistka před turnajem v Indian Wells.

Česká tenistka Petra Kvitová (vlevo) během čtyřhry na turnaji v DubajiFoto facebook.com/petrakvitovaofficial

Dvojnásobná wimbledonská šampionka si však uvědomuje, že k hře, s kterou vyhrávala trofeje, jí hodně chybí. "S trenérem jsme neustále makali. Díky tomu jsem také vyhrála dvakrát grandslam. Dobře vím, že potřebuji zlepšit hodně věcí, musím být na kurtu agresivnější, má hra by neměla mít takové výkyvy. Pracuji na servisu i na úderech od základní čáry," říká šestadvacetiletá tenistka.

V Indian Wells doprovází Kvitovou deblový specialista František Čermák, který jí pomáhá s přípravou na zápasy. Nového kouče však tenistka zatím vyhlédnutého nemá.

"Cítím se teď mnohem svobodnější, o své hře mnohem více přemýšlím, je to pro mě nová zkušenost. Vše, co v tréninku dělám, si plánuji sama. Vím, že je to pro mojí hru dobré," říká Kvitová. 

Zasnoubení s Meidlem


Čtyřnásobná grandslamová vítězka se rozpovídala i o svém příteli hokejistovi Radku Meidlovi, s kterým je od loňského prosince zasnoubená. "O ruku mě požádal doma, to si dobře pamatuji. Více se ale moc nevybavuju," řekla.

"Ne, celou tu záležitost nijak zvlášť nepřipravoval, žádná slavnostní večeře se nekonala. Ten den měl zápas, pak prostě přišel večer domů, poklekl na koleno a dal mi prstýnek. Jaké koleno to bylo? To už opravdu nevím," reagovala s úsměvem tenistka na otázky novinářů.

Se Simonou Halepovou padla česká tenistka 4:6, 6:3, 3:6Foto Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)
"Ale stejně jsem věděla, že se něco děje. Už ho dobře znám. Poznala jsem, že je nervózní více než obvykle, už dva dny předtím se choval nezvykle," dodala česká hvězda.

Na závěr rozhovoru se Kvitová vrátila k turnaji v  Indian Wells. "Minulý rok jsem tady nebyla, jsem moc ráda, že jsem se sem mohla vrátit. Miluji tento turnaj i všechno okolo. Povrch je sice trochu pomalejší, ale to nevadí. Je to pro každého stejné. Já se cítím výborně, jsem zdravá a to je nejdůležitější," uzavřela Kvitová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud