16. března 2016 • 09:22

Sedm hodin na kurtu, devět setů. Kvitová se zvedá, vítězí na krev

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejde to lehce a vůbec ne rychle. Ale jde to. Petra Kvitová si v kalifornské poušti vyrovnala postupem do čtvrtfinále osobní maximum, a aby si mohla říkat semifinalistka z Indian Wells, musí dnes večer zdolat favorizovanou Agnieszku Radwaňskou (cca od 20.30). Nepůjde ani tak o odvetu loňského finále Turnaje mistryň jako o test, jak na tom česká jednička skutečně je.



Každý vyhraný zápas pro ni má v tuto chvíli nevyčíslitelnou cenu, každá minuta na kurtu jí je k dobru. Proto si Petra Kvitová tolik cení současné šňůry tří výher, díky níž se pomalu drápe k padesátiprocentní bilanci v sezoně (5:6).

„Tyhle bitvy mi hrozně pomohly. A ještě si dobře zatrénuju, když jsou zápasy tak dlouhé. Loni jsem turnaj vynechala, tak si alespoň letos můžou lidé víc užít mých zápasů,“ usmívala se poté, co v osmifinále otočila mač s americkou kvalifikantkou Nicole Gibbsovou 4:6, 6:3, 6:4.

Na dvorcích v Indian Wells, největšího turnaje sezony hned po grandslamech, strávila ve třech zápasech 6 hodin a 57 minut, odehrála maximální možný počet 9 setů. I když její soupeřky nepatří ke zvučným jménům (Danka Koviničová – 51. na WTA, Johanna Larssonová 66., Gibbsová 91.), bojovností a silou vůle je přetlačila. I přesto, že například proti Gibbsové nasbírala 46 nevynucených chyb oproti 27 winnerům.

Kvitovou v Kalifornii doprovází kondiční trenér David Vydra a nově sparingpartner František Čermák. S tímhle týmem v zádech se momentálně vrátila k vítězné praxi a už teď má jistotu, že v žebříčku poskočí z deváté příčky minimálně na sedmé místo. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud