21. března 2016 • 11:00

Padněte na kolena a děkujte mužům! Šéf top turnaje rozlítil tenistky

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hulváte, šovinisto! Rezignuj! Za svou prostořekost a nekorektní vyjádření na adresu žen se ocitl pod palbou kritiky devětašedesátiletý Raymond Moore, výkonný ředitel tenisového turnaje v Indian Wells. Podle něj se ženský tenis pouze veze na popularitě toho mužského. „Kdybych byl slečna hráčka, každý večer bych padl na kolena a děkoval bohu, že se narodili Roger Federer s Rafou Nadalem, protože to oni na svých zádech nesli tenis a dnes to samé dělají Djokovič s Murraym.“



Ostrá slova pronesená v neděli před finálovými zápasy turnaje, jenž je považován za pátý grandslam roku, byla jak píchnutím do vosího hnízda. Moore se rovněž vysmál roli WTA.

„Až se příště narodím, chtěl bych pro ně pracovat, protože se jen vezou s muži. Nedělají žádná rozhodnutí, jen mají štěstí,“ prohlásil rodák z JAR a sám bývalý profesionální tenista.

Ostré reakce přišly vzápětí. „Žádná žena by neměla klečet a děkovat. Je spousta hráček, jejichž zápasy jsou vzrušující a stejně tak je mnoho takových tenistů. Tyhle poznámky jsou velmi mylné a nepřesné,“ prohlásila Serena Williamsová .

Tvrdě proti kritikovi vystoupila také legenda a jedna ze zakladatelek WTA Billie Jean Kingová. „Mýlí se v tolika ohledech. Každý hráč a hráčka, zvlášť ti nejlepší, přispěli k našemu úspěchu,“ napsala na Twitteru.

Bývalý tenista Patrick McEnroe žádal, aby Moore rezignoval na svou funkci. Funkcionář se později za svá prohlášení omluvil, to ale jen stěží zmírní škody.

Viktoria Azarenková zdolala ve finále turnaje v Indian Wells Serenu Williamsovou
Viktoria Azarenková zdolala ve finále turnaje v Indian Wells Serenu Williamsovou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud