6. dubna 2016 • 21:00

Kotyza a Wozniacká? Od útoku k totální obraně, směje se Lisická

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Agresivní hra, útok, snaha o maximální aktivitu. S touto taktikou trenér David Kotyza  dovedl Petru Kvitovou prakticky na samotný vrchol tenisového světa. Dva wimbledonské  tituly, druhé místo světa a dalších patnáct turnajových triumfů o tom jasně vypovídají.  Teď osmačtyřicetiletý kouč vsadil na stylem zcela odlišnou hráčku - Caroline Wozniackou.



Byla to poměrně překvapivá zpráva. Plzeňský kouč si podle se podle serveru iDNES.cz  dohodl s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou.

Po sedmi letech spolupráce s Petrou Kvitovou tak ostřílený trenérský mág povede tenistku, která se herním stylem jeho bývalé svěřenkyni snad nemohla podobat méně.

Zarputilá obranářka schopná doběhnout každý míč, dokud se soupeřka nevyháže. Takovým  stylem se prezentuje vítězka 23 turnajů na okruhu Caroline Wozniacká. Dnes však pohledné  Dánce patří až 23. příčka světa a marně hledá alespoň záblesk cesty zpět na vrchol.

"Kotyza jako kouč Wozniacké? Od extrémního útoku k extrémní obraně," píše na svém  twitterovém účtu wimbledonská finalistka z roku 2013 Sabine Lisická.

A není sama, kdo se  nad netradičním spojení podivuje. Téma útočně založeného kouče a zarputilé obranářky  zaujalo na sociálních sítích i celou řadu dalších, kteří nedávají nové dvojici příliš nadějí na úspěch.  

Spojitost s Petrou Kvitovou však přeci jen rodačka z Odense má. Letos se může "pyšnit"  bilancí 8 výher oproti sedmi porážkám, což je však na bývalou tenistku, která 67 týdnů  vládla světovému tenisu, bídná bilance. Petra Kvitová je na tom letos ještě hůř. Ze  čtrnácti utkáních vyhrála dokonce jen šest.

"Přijal jsem nabídku Piotra Wozniackého ohledně práce s jeho dcerou. Považuju za  normální v mém věku pracovat, dokud mi síly a schopnosti dovolí. Mám pocit, že výsledky  Caroline v současnosti neodpovídají jejím možnostem,“ těší se na novou výzvu David Kotyza.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud