Pavel Novotný
7. dubna 2016 • 11:25

Kvitová: Wozniacké a Kotyzovi držím palce. A proč nehraju Fed Cup?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct zápasů, jen šest výher... Bilance dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové je v letošní sezoně hodně mizerná. Navíc česká jednička po rozhodu s Davidem Kotyzou stále marně hledá trenéra. Kdy a kdo se stane jejím novým koučem, proč chybí v nominaci pro fedcupové semifinále proti Švýcarsku a co přeje svému bývalému trenérovi?  Fulnecká rodačka na otázky fanoušků odpovídala na svém twitterovém účtu.



Zatímco česká šampionka svého nového kouče stále hledá, David Kotyza se již dohodl na spolupráci s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou. "Jsem ráda, že se s Carolinou dohodli. Přeji jim hodně štěstí," říká šestadvacetiletá tenistka.

Sama však o svém novém trenérovi zatím jasno nemá. "Pořád o tom přemýšlím. Zatím stále nevím, kdo mě povede, ale slibuji, že všem dám brzy vědět," pokračuje.

Došlo i na ostře diskutované téma ohledně neúčasti české jedničky na blížícím se fedcupovém semifinále proti Švýcarsku, na kterém bude Kvitová spolu se Šafářovou chybět. "Důvod, proč teď bude chybět, je ten, že se bude hrát na tvrdém povrchu a to se mi nehodí," vysvětluje světová sedmička.

Cíl pro nadcházející rok má však jasný. Je jím olympiáda v Riu. "Jestli bych raději vyhrála Grand Slam, nebo olympiádu? Určitě bych upřednostnila zlato z Brazílie," nepochybuje Petra. 

Do budoucna nechce vynechávat ani zápasy v deblu. "Je možné, že pár zápasu odehraju i s Halepovou," přiznala případnou spolupráci s rumunskou hvězdou. Hlavní důraz však je nadále upřen na singlovou kariéru. A především pak na blížící se French Open. "To je teď můj hlavní cíl", tam chci uspět," má jasno tenistka.

Nakonec došlo i na netenisová témata. "Proč fandím Chelsea? Chytal tam Petr Čech , tak od té doby jsou moji favorité. A co to znamená v češtině "Jedeme?". Něco jako Let´s go!" ozřejmila fanouškům Kvitová.

A trocha odlehčení na závěr. "Je pravda, že vyhráváš turnaje, když se předtím moc dobře nevyspíš?" ptal se jeden z fanoušků. "To je opravdu zajímavá teorie, ale není to pravda," uzavřela s úsměvem Petra. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud