21. dubna 2016 • 15:03

Kvitová odvrátila ve Stuttgartu tři mečboly, postoupila i Plíšková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová vydřela postup do čtvrtfinále halového antukového turnaje ve Stuttgartu. Pátá nasazená hráčka v dnešním 2. kole odvrátila tři mečboly a porazila Rumunku Monicu Niculescuovou 2:6, 7:6 a 6:2. Postoupila také Karolína Plíšková, která zdolala bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska 6:4, 6:2.



Ve čtvrtfinále si Kvitová zahraje proti třetí nasazené Garbiňe Muguruzaové. Jediný vzájemný zápas se Španělkou loni na Turnaji mistryň prohrála.

Světová sedmička Kvitová v utkání s Niculescuovou naznačila, kam by se mohla její hra pod vedením nového kouče Františka Čermáka ubírat. Hrála útočně, při podání praktikovala i styl servis - volej a celkem 61krát se vydala pro volej k síti. Úspěšná byla jen z poloviny, mnohdy zahrála mimo, ale ukázala i cit pro míč.

V prvním setu sice rychle získala první hru, ale útočila chaoticky, příliš spěchala, chybovala a prohrála pět her v řadě. Navíc se nemohla trefit do returnu, v prvním setu získala při podání soupeřky jen čtyři míče a o úvodní dějství rychle přišla.

Na úvod druhé sady Kvitová ztratila podání, ale pak se její hra změnila. Stále se snažila hrát aktivně, ale zklidnila se a lépe si rozehrávala výměny. Rázem se dostala do zápasu a vedla 5:2, jenže setbol při podání Rumunky nevyužila.

Následoval propad hry Kvitové a Niculescuová najednou podávala za stavu 6:5 na vítězství. Kvitová nevyužila tři brejkboly a pak odvrátila tři mečboly - první "prasátkem" z returnu, druhý kontra kraťasem a třetí přesným volejem. Dostala set do zkrácené hry, v které měla navrch a výhrou 7:5 v tie-breaku si vynutila třetí set.

Do třetího setu vstoupila Kvitová ziskem servisu Niculescuové a zbytek zápasu měla pod kontrolou. Za dvě a tři čtvrtě hodiny proměnila druhý mečbol a oplatila Rumunce nedávnou porážku z prvního kola Fed Cupu v Kluži.

Postupuje i Plíšková

Plíšková zvládla večerní zápas se Srbkou Ivanovičovou mnohem rychleji a svou sousedku v druhé desítce světového žebříčku porazila i v pátém vzájemném utkání.

Letos s Ivanovičovou hrála už potřetí a znovu neztratila ani set, pětkrát soupeřce prolomila servis.

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Niculescuová (Rum.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:2,
Suárezová (7-Šp.) - Friedsamová (Něm.) 6:2, 6:2
Karolína Plíšková (ČR) - Ivanovičová (Srb.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud