23. dubna 2016 • 16:15

Na Kerberovou už nestačila, Kvitová dohrála ve Stuttgartu v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová si musí na letošní první finále počkat. Na halovém antukovém turnaji ve Stuttgartu sice hrála svůj nejlepší tenis v této sezoně, ale v semifinále nestačila na obhájkyni titulu Angelique Kerberovou z Německa. S vítězkou lednového Australian Open prohrála 4:6, 6:4 a 2:6.



Kvitová pod vedením nového kouče Františka Čermáka začala antukovou sezonu nadějně. Ve Stuttgartu nadělila soupeřkám tři "kanáry", vyhrála i zápas z mečbolu a porazila soupeřku z Top-5. Poprvé tak letos postoupila do semifinále a v pondělním vydání žebříčku WTA si polepší ze sedmého na šesté místo.

I v zápasu s Kerberovou měla světová sedmička Kvitová dobré momenty, ale více chybovala. A navíc neproměňovala brejkboly, využila jen tři ze třinácti. Tři šance vzít rovněž levou rukou hrající Kerberové podání měla například i v poslední hře zápasu. Ve třetí sadě ještě dokázala srovnat z 0:2 na 2:2, ale zbylé čtyři gamy ztratila.

Po porážce má nyní Kvitová s třetí hráčkou dvouhry WTA Kerberovou vyrovnanou bilanci 4:4. "K výhře mi pomohlo skvělé publikum, které mě stejně jako loni a možná letos ještě více nabíjí energií," poděkovala Kerberová vyprodané hale.

Její poslední soupeřkou bude nečekaně krajanka Laura Siegemundová, která dotáhla své senzační tažení z kvalifikace až do boje o titul po vítězství nad nasazenou jedničkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska 6:4, 6:2. Siegemundová, 71. hráčka žebříčku WTA, v hlavní soutěži vyřadila už třetí tenistku z elitní světové desítky po Simoně Halepové a Robertě Vinciové.

Ve čtyřhře skončila v semifinále cesta Lucie Šafářové. S německou spoluhráčkou Sabine Lisickou prohrály ve dvou setech s nejlepším světovým párem současnosti, který tvoří Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie.

Na finále nedosáhl ani další německo-český pár Anna-Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová, který prohrál s Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou 4:10 v supertie-breaku.

Dvouhra - semifinále:

Kerberová (2-Něm.) - Kvitová (5-ČR) 6:4, 4:6, 6:2,
Siegemundová (Něm.) - A. Radwaňská (1-Pol.) 6:4, 6:2,

Čtyřhra - semifinále:

Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Lisická, Šafářová (Něm./ČR) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud