28. dubna 2016 • 17:52

Šafářová vyzve v bitvě o finále Plíškovou, Strýcová trápila Stosurovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájkyně titulu Karolína Plíšková porazila na antukovém turnaji WTA v Praze ve Stromovce italskou tenistku Camilu Giorgiovou jasně 6:2 a 6:1 a postoupila do semifinále. V něm turnajová trojka narazí na nasazenou dvojku Lucii Šafářovou, která si poradila s Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu 7:6 a 7:5. Je tak jisté, že v sobotním finále nebude chybět domácí zástupkyně.



Teoreticky mohly hrát semifinále stejně jako loni tři Češky, ale Barbora Strýcová své krajanky nenapodobila. Po téměř tříhodinovém boji prohrála 3:6, 7:6 a 6:7 s Australankou Samanthou Stosurovou, jež se v semifinále utká s turnajovou jedničkou Světlanou Kuzněcovovou.

Také Ruska absolvovala ve čtvrtfinále třísetovou bitvu, v níž zdolala 4:6, 7:5, 6:4 Mónicu Puigovou z Portorika. Do semifinále turnaje tak postoupily čtyři nejvýše nasazené hráčky.

Plíšková porazila Giorgiovou i potřetí v kariéře, tentokrát za pouhých 50 minut. "Nečekala jsem, že to půjde tak rychle na moji stranu, jsem ráda, že to takhle dopadlo," řekla světová osmnáctka.

V Praze vyhrála poosmé za sebou a letošní tři zápasy vždy ve dvou setech. "Cítím se dobře, zatím nebyly žádné komplikace a všechno vychází, ale nesmím nic podcenit," uvedla Plíšková.

Ve čtvrtém dnu hlavní soutěže tenistky zahřály sluneční paprsky. "Už to bylo skoro na plavky," zasmála se Plíšková v nadsázce. Teplota při jejím utkání nepřesáhla deset stupňů. "Ale přišlo mi, že bylo docela teplo, a sundala jsem legíny," dodala.

Šafářová ukázala bojovnost

Šafářová čelila v duelu s Hsieh Su-Wei obraně 78. hráčky světa. "Hrála nepříjemné čopy a ze začátku jsem trochu bojovala s trpělivostí, abych to neuspěchala a zároveň hrála svoji agresivní hru. Jsem ráda, že jsem to nakonec dobře poskládala," oddechla si loňská finalistka Roland Garros.

Nerozhodila ji ani pauza kvůli dešti v závěru druhé sady. "Poprvé jsem zažila, že to bylo kratší než deset minut, takže nebyla rozehrávka. To bylo zvláštní, ale začala jsem hned dobře a dohrála to," řekla po svém třetím vyhraném zápasu dvouhry v sezoně.

Plíšková vede nad Šafářovou ve vzájemné bilanci 3:1. Naposledy nad ní vyhrála minulý týden po třísetovém boji ve Stuttgartu. "Bylo to o pár míčích. S Kájou máme vždy dlouhá a vyrovnaná utkání," řekla Šafářová.

"Zas to bude s Luckou moc těžký, ale alespoň pro lidi to snad bude dobrý," řekla Plíšková. Jedno je jisté, z duelu vzejde česká finalistka. "Pro české publikum to je rozhodně moc fajn," řekla Šafářová.

Strýcová padla v tiebreaku třetí sady

Strýcová svedla s vítězkou US Open z roku 2011 Stosurovou dramatickou bitvu, ale většinou dotahovala náskok soupeřky. Za stavu 4:5 a 5:6 v rozhodující třetí sadě odvrátila tři mečboly, ale při čtvrtém ve zkrácené hře kapitulovala. "Při prvních mečbolech zahrála dobře a já neudělala nic špatně. Barbora bojovala, bylo to dlouhé a náročné utkání," řekla Stosurová České televizi.

"Rozhodlo víc odvážnosti. Byl to boj o pár míčích. Jak byl zápas delší a delší, tak jsem hrála líp a líp, ale v důležitých momentech jsem nezahrála nic navíc. Ona zahrála líp, a proto vyhrála poslední míč," řekla zklamaná Strýcová.

Děkovala za podporu fanouškům, mezi kterými nechyběli její přítel David Kraus, jeho otec Jan Kraus, či herec Petr Rychlý. "Publikum mě drželo. Ve druhém setu už jsem byla trošku dole, ale vytáhli mě. Celý zápas, ty tři hodiny byly úžasné," řekla.

Český tenis bude mít zastoupení i v boji o titul i ve čtyřhře. Do finále postoupila Andrea Hlaváčková v páru s Ruskou Margaritou Gasparjanovou. Jejich soupeřkami budou v pátek María Irigoyenová z Argentiny a Polka Paula Kaniaová.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 500 000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (3-ČR)
- Giorgiová (It.) 6:2, 6:1,
Šafářová (2-ČR) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 7:5,
Stosurová (4-Austr.) - Strýcová (5-ČR) 6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (7:4),
Kuzněcovová (1-Rus.) - Puigová (Portor.) 4:6, 7:5, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Gasparjanová (2-ČR/Rus.) - Dabrowská, Martínezová (Kan./Šp.) 7:5, 4:6, 10:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud