6. května 2016 • 18:50

Berdych v Madridu končí. S Murraym prohrál ve čtvrtfinále 0:2 na sety

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych skončil na turnaji série Masters v Madridu ve čtvrtfinále. Český tenista dnes nestačil na precizně hrajícího obhájce titulu Andyho Murrayho a s Britem prohrál za hodinu a čtvrt hladce 3:6, 2:6.



Berdych si v utkání, které se kvůli dešti hrálo pod zataženou střechou, nevypracoval žádný brejkbol a ve druhém setu dokonce při Britově podání získal jen jeden fiftýn. Český hráč za světovou dvojkou zaostával ve výměnách a jako vždy skvěle bránící Murray přidal přesné "kraťasy".

"Byl to pochopitelně povedený zápas, nečelil jsem ani jednomu brejkbolu," řekl skotský tenista. "Pod střechou to byly jiné podmínky, ale přizpůsobil jsem se jim dobře. To mě potěšilo nejvíc. V životě jsem hrál na antuce v hale jen asi třikrát nebo čtyřikrát," uvedl dvojnásobný grandslamový šampion.

S Murraym prohrál Berdych poosmé ze 14 zápasů, ale poprvé na antuce. Britovi podlehl počtvrté v řadě od té doby, co loni angažoval venezuelského trenéra Daniho Vallverdua, který předtím spolupracoval právě s Murraym.

Britský obhájce v sobotním semifinále narazí v repríze loňského boje o trofej na antukového krále Rafaela Nadala . Španělský favorit zdolal Portugalce Joaa Sousu 6:0, 4:6, 6:3.

Do ženského finále hladce prošla Slovenka Dominika Cibulková a oslavila ideálně dnešní 27. narozeniny. Po předchozích čtyřech třísetových zápasech tentokrát smetla devatenáctiletou Američanku Louisu Chiricovou. Nad 130. hráčkou světa, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, zvítězila dvakrát 6:1. Na tiskové konferenci se pak radovala i z narozeninového dortu.

Necelý měsíc po triumfu v Katovicích bude Cibulková usilovat o druhý letošní titul a šesté turnajové vítězství v kariéře. O titul na turnaji kategorie Premier Mandatory si finalistka předloňského Australian Open zahraje poprvé. Její soupeřkou bude nasazená šestka Rumunka Simona Halepová, která vyřídila 6:2, 6:0 Australanku Samanthu Stosurovou, finalistku Prague Open z minulého týdne. Cibulková je ve světovém žebříčku o 31 míst níže než Halepová, ale s Rumunkou má příznivou vzájemnou bilanci 3:1. Naposledy spolu hrály předloni.

Muži (dotace 5,719.660 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Murray (2-Brit.) - Berdych (8-ČR) 6:3, 6:2,
Nišikori (6-Jap.) - Kyrgios (Austr.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 6:3,
Nadal (5-Šp.) - Sousa (Portug.) 6:0, 4:6, 6:3. 

Ženy (dotace 4,771.360 eur):
Dvouhra - semifinále:
Cibulková (SR) - Chiricová (USA) 6:1, 6:1,
Halepová (6-Rum.) - Stosurová (Austr.) 6:2, 6:0. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud