11. května 2016 • 11:47

Trenér pro Murrayho? Chci zpět Lendla, říká tenista. Ve hře je i Navrátilová

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší britský tenista Andy Murray, jenž ukončil spolupráci s Amélií Mauresmovou, si znovu myslí na trenéra s českými kořeny. Nejvýš na jeho seznamu je opět jméno Ivana Lendla, britská média však také hojně spekulují o Martině Navrátilové.



Brzy devětadvacetiletý Murray má jasno: znovu chce vsadit na zvučné jméno některé z bývalých legend. Byl to právě on s Lendlem , kdo v roce 2012 nastartoval trend superkoučů. A nyní vábí šestapadesátiletého muže opět do svého týmu.

„Miloval jsem práci s Ivanem, měl jsem s ním skvělé výsledky. Rád bych ho znovu najal, ale je vždy obtížné, aby vám bývalí hráči věnovali dostatek času,“ prohlásil Murray, jenž pod Lendlem vyhrál dva grandslamové tituly a olympijské zlato.

Na jaře roku 2014 však jejich spolupráce skončila, neboť Lendl již nebyl ochotný cestovat s tenistou dlouhé týdny. To byla nakonec i příčina aktuálního krachu spolupráce s Mauresmovou, která je od srpna matkou a její priority se změnily.

Lendl nyní pracuje na Floridě jako supervizor pro skupinu amerických juniorů a nehrne se zpět na okruh. Ač je znovu fit poté, co podstoupil náhradu kloubů na obou kyčlích, jeho odpor k cestování je známý. A Murray hledá někoho, jenž by mu byl k ruce alespoň pětadvacet týdnů do roka.

„S prací pro USTA jsem moc spokojený a užívám si, že nemusím příliš cestovat. Rozumím těmhle spekulacím, ale lidé se jimi nechají až moc unášet. Já tyhle hry na kdyby nehraji,“ řekl Lendl pro britský list Daily Mail. Zároveň však rezolutně nevyvrátil, že by neměl zájem se k Murraymu vrátit.

Navrátilová by zájem měla

Reálněji se ale pro Murrayho jeví jiné jméno. Britská média svému borci předhazují Martinu Navrátilovou, kterou mají za favoritku současného „výběrového řízení“. Navrátilová má za sebou loňskou trenérskou misi po boku Agnieszky Radwaňské, v současné době se hojně věnuje komentování a přednáškám po světě.

„Měla bych zájem se k trénování vrátit, nyní mám ale plné ruce práce. Něco bych musela odsunout,“ pravila pro Daily Telegraph devětapadesátiletá rodačka z Prahy, jež má pro Murrayho slabost především díky jeho opakované podpoře rovnoprávnosti žen ve sportu.

A jejích devět titulů z Wimbledonu, tedy turnaje, který Murray staví nad všechny ostatní, může být dostatečně silným doporučením.

Andy Murray se svým finálovým přemožitelem Novakem Djokovičem
Andy Murray se svým finálovým přemožitelem Novakem Djokovičem

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud