14. května 2016 • 23:20

Deblistky Hlaváčková a Hradecká v Římě na finále nedosáhly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český deblový pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká nepostoupil do finále tenisového turnaje v Římě. V semifinále čtvrté nasazené prohrály 2:6 a 5:7 s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou. Stejně jako minulý týden v Madridu postoupili do finále dvouhry Srb Novak Djokovič a Brit Andy Murray. V soutěži žen se Američanka Serena Williamsová utká o titul s krajankou Madison Keysovou, přemožitelkou českých tenistek Petry Kvitové a Barbory Strýcové.



Stříbrné olympijské medailistky z Londýna Hlaváčková s Hradeckou znovu nenašly recept na neoblíbenou ruskou dvojici. Stejně jako předchozí tři vzájemné zápasy prohrály i ten dnešní 0:2 na sety a zůstaly před branami druhého společného letošního finále.

Finále turnaje série Masters v italské metropoli bude mít stejné obsazení jako před týdnem v Madridu. Nejvýše nasazený Djokovič sice ve večerním semifinále s Keiem Nišikorim stejně jako ve čtvrtfinále ztratil úvodní set, pak ale duel s Japoncem otočil a turnajovou šestku ve vyrovnaném souboji za více než tři hodiny udolal 2:6, 6:4, 7:6.

Druhý nasazený Murray v semifinále porazil francouzského kvalifikanta Lucase Pouilleho jednoznačně 6:2 a 6:1. Největší komplikací byly dvě dešťové přeháňky. Jedna téměř o hodinu zpozdila začátek, druhá přinesla desetiminutové přerušení.

Keysová v semifinále zaskočila třetí nasazenou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Jednadvacetiletá Američanka byla aktivnější a vyhrála 7:6, 6:4. Muguruzaovou navíc nepodržel servis, udělala osm dvojchyb.

Ve finále se Keysová utká s krajankou Serenou Williamsovou, která zvítězila 6:4 a 6:1 nad Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou. Světová jednička Williamsová čeká na první letošní titul. Ve finále byla na Australian Open a v Indian Wells, ale prohrála s Němkou Angelique Kerberovou a Běloruskou Viktorií Azarenkovou. S Keysovou hrála loni na Australian a US Open, pokaždé ji porazila.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 4 300 755 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Murray (2-Brit.) - Pouille (Fr.) 6:2, 6:1,
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (6-Jap.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:5). 

Ženy (dotace 2,399.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Keysová (USA) - Muguruzaová (3-Šp.) 7:6 (7:5), 6:4,
S. Williamsová (1-USA) - Beguová (Rum.) 6:4, 6:1. 

Čtyřhra - semifinále:
Makarovová, Vesninová (7-Rus.) - Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) 6:2, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud