12. června 2016 • 13:51

Murray se vrací k Lendlovi. S legendou chce zpět na vítěznou cestu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray po dvou letech obnovil spolupráci s Ivanem Lendlem, pod jehož vedením vyhrál dva grandslamy a olympijské hry v Londýně. Druhého hráče světového žebříčku povede nejúspěšnější český tenista všech dob už v příštím týdnu na turnaji v londýnském Queen's Clubu, kde Murray zahájí letošní sezonu na trávě.



"Prožil jsem s Ivanem dva velmi úspěšné roky. Je cílevědomý a ví, co to obnáší vyhrávat velké turnaje. Těším se, že se znovu připojí k mému týmu a pomůže mi ve snaze dosáhnout mých cílů," uvedl dnes Murray , který před týdnem podlehl ve finále Roland Garros světové jedničce Srbovi Novaku Djokovičovi .

Lendl trénoval Murrayho od začátku roku 2012 do března 2014. Už v závěru jejich první společné sezony se skotský tenista dočkal na US Open prvního grandslamového titulu a v následujícím roce ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu. V All England Clubu také Murray rok předtím vyhrál olympijský turnaj.

Devětadvacetiletý Brit doufá, že obnovená spolupráce s Lendlem vydrží dlouho. "S Ivanem jsem prožil nejúspěšnější období v kariéře. Vím, co může nabídnout. Pomáhal mi svými zkušenostmi i psychologicky na velkých soutěžích, což jsou pochopitelně turnaje, které se snažím vyhrávat. Doufám, že si to znovu sedne a přinese stejné výhody jako posledně," uvedl Murray, jehož koučem na plný úvazek je bývalý britský tenista Jamie Delgado.

Po předloňském ukončení spolupráce s Lendlem angažoval Murray do role trenérky Francouzku Amélii Mauresmovou, ale tak úspěšný jako při spolupráci s osminásobným grandslamovým vítězem nebyl. Od rozchodu s šestapadesátiletým ostravským rodákem prohrál Murray všechna tři grandslamová finále, do kterých se dostal. V Paříži už hrál bez bývalé světové jedničky Mauresmové, s kterou ukončil spolupráci začátkem května.

Lendl předloni jednal o možné spolupráci s Tomášem Berdychem , ale nakonec se nedohodli. V poslední době pomáhal vítěz 94 turnajů ATP mladým americkým hráčům.

"S Andym jsem byli pořád v kontaktu, takže by to měla být zábava stát se znovu členem jeho týmu," uvedl Lendl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud