17. června 2016 • 20:58

Strýcová jede! Vyhrála podruhé za den a v Birminghamu je v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová zvládla na trávě v Birminghamu i druhý dnešní zápas a po výhře 6:2, 7:5 nad Cvetanou Pironkovovou z Bulharska postoupila podruhé v sezoně do semifinále. O místo ve finále, které na zdejším turnaji hrála už v roce 2014, se česká hráčka utká s Američankou Coco Vanderwegheovou.



V nahuštěném programu turnaje, který je kvůli deštivému počasí ve skluzu, dnes nejprve poslední česká zástupkyně ve dvouhře porazila domácí Heather Watsonovou 7:5, 6:4. Proti Pironkovové pak navázala na letošní výhru z Dubaje a vzájemnou bilanci vyrovnala na 3:3.

Maratonský den pak Strýcová korunovala ve čtyřhře. Spolu s Karolínou Plíškovou porazily chorvatsko-australský pár Darja Juraková, Anastasia Rodionovová a čeká je semifinále.

Třicetiletá Strýcová zvládla proti Pironkovové úvodní set, který hladce vyhrála za 34 minut, ve druhém ale získala soupeřka náskok 3:0. Třicátá hráčka světového žebříčku pak ale zahájila obrat, když v další hře odvrátila tři brejkboly a další ztrátu už nepřipustila. Naopak soupeřce dvakrát sebrala podání a po hodině druhý set i čtvrtfinálový zápas ukončila prvním mečbolem.

Do utkání s Watsonovou předtím vstoupila Strýcová brejkem, v desáté hře ale úvodní set nedokázala dopodávat a soupeřka vyrovnala na 5:5. Vzápětí však Strýcová opět sebrala Watsonové servis a na druhý pokus set získala.

Ve druhém mohla duel ukončit už v deváté hře při podání soupeřky, Britka ale postupně odvrátila tři mečboly. Třicátá hráčka světového žebříčku tak postup zpečetila až při vlastním servisu.

S Vandewegheovou se Strýcová utká potřetí, obě hráčky mají z loňských vzájemných duelů na kontě jedno vítězství. Pokud by Češka uspěla, vyrovnala by své letošní maximum z Dubaje. Finálovou účast ale v únoru v zisk druhého titulu neproměnila.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Suárezová (6-Šp.) - Kerberová (2-Něm.) 6:4, 1:6, 7:5, Vandewegheová (USA) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 6:2, Strýcová (ČR) - Pironkovová (Bulh.) 6:2, 7:5.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková, Strýcová (ČR) - Juraková, Rodionovová (Chorv./Austr.) 6:2, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud