23. června 2016 • 11:38

Berdych nepojede do Ria kvůli viru zika, psali v Anglii. Nesmysl, tvrdí tenista

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych ujistil, že pojede na olympijské hry do Ria de Janeiro. Devátý hráč světového žebříčku to řekl ve vyjádření pro ČTK, kterým zareagoval na dnešní spekulace v britských médiích o tom, že si start musí promyslet kvůli obavám z viru zika.



"Nevím, kde se ty spekulace o mé možné neúčasti vzaly. Do Ria samozřejmě jedu a na olympijské hry se těším," vzkázal Berdych z Londýna.

Britská média napsala, že český hráč zvažuje cestu do Ria kvůli viru zika. "Mám olympiádu pořád v programu, ale musím se na to podívat a promyslet to. Potřebuju zjistit, jak se věci mají, a pak udělat to nejlepší rozhodnutí," citovala českého tenistu.

Berdych by měl na olympiádě hrát dvouhru, spolu s Radkem Štěpánkem čtyřhru a pravděpodobné také smíšenou čtyřhru s Karolínou Plíškovou .

Kvůli viru zika ruší svoji účast nejvíce golfisté. Naposledy odřekl start bývalý první hráč světa a vítěz čtyř turnajů major Rory McIlroy ze Severního Irska.

Třicetiletý Berdych se momentálně připravuje na Wimbledon. Na trávě letos jako desátý nasazený hráč prohrál v 1. kole v Halle. "To byl jeden zápas, který nevyšel, jak bych chtěl, ale už jsem zkušený a vím, jak se s podobnou situací vyrovnat. Moje příprava jde hladce a to je pro mě důležité," řekl tenista, který se nyní účastní exhibice v Hurlinghamu.

O titul hrál Berdych ve Wimbledonu v roce 2010, ale od té doby došel nejdále do čtvrtfinále v roce 2013. Loni skončil v osmifinále. "Chtěl bych projít celou cestou, ale jakmile turnaj začne, soustředím se na jeden zápas a snažím se porazit soupeře. A je jedno, kdo to je. Cílem ale je dojít, co nejdále můžu," řekl Berdych.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud