24. června 2016 • 20:09

Pomsta za Kvitovou! Plíšková si v Eastbourne zahraje o titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková si v generálce na Wimbledon v Eastbourne po výhře nad Britkou Johannou Kontaovou 6:7, 6:3 a 6:3 zahraje své druhé letošní finále. Turnajová desítka může v sobotu navázat na dva týdny starý triumf z Nottinghamu, kde získala pátý titul na okruhu WTA.




Čtyřiadvacetiletá Plíšková si s o rok starší Kontaovou, která v osmifinále vyřadila Petru Kvitovou, poradila i v pátém vzájemném duelu. S nasazenou jedenáctkou sice ztratila první set v tie-breaku, ale následující dvě sady vyhrála 6:3 a po dvou hodinách a 17 minutách se mohla radovat z postupu do finále.

V něm ji čeká v sobotu od 14:30 SELČ Slovenka Dominika Cibulková, která dnes nejprve vyřadila turnajovou jedničku Polku Agniezku Radwaňskou a v semifinále i Monicu Puigovou z Portorika. Jediné vzájemné utkání vyhrála předloni v Kuala Lumpuru Cibulková. "Bylo to tehdy těsné a jsem ráda, že si s ní zase po delší době zahraju," řekla Plíšková před soubojem se světovou jednadvacítkou.

V prvním setu si Plíšková i Kontaová, které jsou ve světovém žebříčku těsně za sebou, držely servis až do tie-breaku. V něm Češka dokázala vyrovnat z 2:5 na 5:5, ale další dva míče a tím i celou sadu vyhrála její soupeřka.

První brejk v utkání získala ve čtvrté hře druhého setu Plíšková a nakonec získala i celou sadu, přestože hned v následující hře prohrávala 0:40. V rozhodujícím setu vedla Plíšková po dvou brejcích už 3:0, avšak Kontaová zápas ještě zdramatizovala. Za stavu 4:3 proměnila světová sedmnáctka šestý gamebol a v následující hře využila při podání soupeřky hned první mečbol.

"Hodně se zlepšila, hraje rychle odzadu, ale má horší servis. Já se držela svého plánu, snažila se dobře podávat a hrát agresivně. Na trávě to jinak nemá cenu," řekla Plíšková na tiskové konferenci po utkání.

V dopolední dohrávce porazila Plíšková Rusku Jelenu Vesninovou jasně 6:1, 6:3 a nenechala se rozhodit další pauzou, kterou si deštivé počasí v programu turnaje vyžádalo. Čtvrteční duel byl přerušen za stavu 4:0 pro českou hráčku.

"Jsem ráda, že jsem ve finále. Snažila jsem se celý den zůstat soustředěná a mezi zápasy co nejvíce odpočívat," řekla Plíšková, která podobně nahuštěný program zažila i před čtrnácti dny cestou za titulem v Nottinghamu.

V semifinále čtyřhry nestačily Květa Peschkeová s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou na chorvatsko-australskou dvojici Darija Juraková, Anastasia Rodionovová, které podlehly 2:6, 1:6.

Výsledky tenisového turnaje žen v Eastbourne:

Dvouhra - semifinále:

Cibulková (12-SR) - Puigová (Portor.) 6:2, 6:1.

Karolína Plíšková (10-ČR) - Kontaová (11-Brit.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Juraková, Rodionovová (Chorv./Austr.) - Grönefeldová, Peschkeová (Něm./ČR) 6:2, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud