29. července 2016 • 12:20

Štěpánek řádil. Po božím úderu hrál Djokovičovi na housle, ten mu to vrátil

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy Radka Štěpánka proti největším tenisovým hvězdám se prostě vyplatí sledovat. I ty, ve kterých favorita netrápí tolik, jako třeba Andyho Murrayho v prvním kole French Open. Fanoušci se o tom opět přesvědčili v osmifinále turnaje v Torontu, kde český veterán vyzval světovou jedničku Novaka Djokoviče. A i když padl 2:6 a 4:6, na tenhle zápas se jen tak nezapomene.



Radek Štěpánek v Torontu předváděl vynikající výkony, po úspěšné kvalifikaci vyprášil nasazenou čtrnáctku Benoita Paireho a ve druhém kole přehrál Kanaďana Petera Polanského. Jeho jízdu utnul až v osmifinále Novak Djokovič , 37letý Čech ale tradičně nedal svou kůži lacino.

Radek Štěpánek zahrál Novaku Djokovičovi na housle, Srb mu to po chvilce oplatil
Radek Štěpánek zahrál Novaku Djokovičovi na housle, Srb mu to po chvilce oplatil

V první sadě Štěpánek moc šancí neměl, ale na začátku té druhé předváděl fantastický tenis a srbskému vládci hned vzal podání. A to i díky famózní výměně za stavu 40:40. Djokovič měl v tu chvíli na raketě vítězný bekhend do vyklizeného kurtu, jenže populární „Štěpec“ dokázal míček doběhnout a Srba nádherně prohodit.

Po vítězném úderu předvedl Štěpánek jednu ze svých emotivních oslav, kdy divoce pumpoval rukama a hecoval fanoušky. Na závěr své etudy pak vytáhl imaginární smyčec a světové jedničce zahrál na housle, čímž dostal už tak nadšené diváky doslova do extáze.

Vybojovaný brejkbol navíc dokázal proměnit a dostal Djokoviče do úzkých. I srbský suverén je ale vyhlášený vtipálek, a tak po jednom ze svých neméně fantastických úderů napodobil Štěpánkovi oslavu - i s imitací hraní na housle.

Djokovič se sice ze stavu 0:2 dokázal vyhrabat a dokráčet k vítězství, Radek Štěpánek si ale mohl po duelu užívat nekončící ovace vestoje. A také přijímat poklony od světové jedničky.

„Hrozně jsem si ten zápas užíval. Radek je skvělý bavič,“ vykládal Srb na kurtu. „Není snadné hrát proti někomu, koho dobře znám a velmi respektuji. Všichni mu musíme být vděční za to, že v našem sportu zůstává tak dlouho,“ vyzdvihl Djokovič Štěpánkův příkladný přístup k tenisu, kterým dokáže nadchnout fanoušky po celém světě.

Nejnovější informace o Radku Štěpánkovi čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud