30. července 2016 • 07:08

Berdych vypadl. S Djokovičem prohrál už podvanácté v řadě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych podlehl ve čtvrtfinále turnaje Masters v Torontu světové jedničce Novaku Djokovičovi 6:7, 4:6. V prvním setu český tenista nevyužil tři setboly a s favorizovaným Srbem prohrál podvanácté v řadě. Na tvrdém povrchu nestačil na Djokoviče i v 21. vzájemném zápase.



Osmý hráč žebříčku ATP Berdych byl hodně blízko zisku prvního setu. V tie-breaku si vypracoval vedení 6:3, ale následně prohrál pět výměn. Djokovič naopak první setbol proměnil. Ve druhé sadě třicetiletý Čech přišel ve třetím gamu o servis a ztrátu už nedohnal. V další dramatické koncovce ještě odvrátil dva mečboly, ale po dvou hodinách vyrovnaný zápas ztratil.

Ve vzájemné bilanci si Berdych pohoršil na 2:25. Z osmi brejkbolů v pátek využil jediný. "Měl jsem trochu štěstí, musím přiznat," řekl Djokovič. "Dneska mi nefungoval servis. Úplně jsem ztratil rytmus a z druhého podání se soupeř snažil útočit. Ale vyhrál jsem ve dvou setech," dodal hvězdný Srb.

Djokovič letos vyhrál už šest turnajů včetně grandslamů Australian Open a Roland Garros. Na Rogers Cupu útočí na čtvrtý triumf; kanadské Masters rotující mezi Torontem a Montrealem ovládl v letech 2012, 2011 a 2007.

Djokoviče se pokusí v semifinále zastavit Francouz Gaël Monfils, jenž vyřadil domácího Milose Raonice 6:4, 6:4. Druhou semifinálovou dvojici tvoří nasazená dvojka Švýcar Stan Wawrinka a trojka Kei Nišikori z Japonska.

Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 4,691.730 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (5-ČR) 7:6 (8:6), 6:4,
Monfils (10-Fr.) - Raonic (4-Kan.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Nestor, Pospisil (6-Kan.) - Berdych, Štěpánek (ČR) 6:3, 7:6 (8:6).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud