1. srpna 2016 • 09:20

Přemožitel Djokoviče z Wimbledonu má jasno: Tenis na OH nepatří!

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejúspěšnější deblový pár všech dob bratři Bryanové či devatenáctiletý supertalent Alexander Zverev jsou posledními zástupci tenisu, kteří odmítli startovat pod pěti kruhy v Riu. Počtem omluvenek může s tenisem soupeřit pouze golf, další sport točící se kolem velkých turnajů, jenž jakoby na olympijský program nepatřil. „A podle mě by tam být tenis ani neměl,“ prohlásil Američan Sam Querrey, wimbledonský přemožitel Novaka Djokoviče.



Řekl to, co si mnozí myslí, ale nehodí se o tom nahlas mluvit. Tenis na olympiádu nepatří, soudí americký tenista Sam Querrey, jenž se neskrýval pod plášť obav z viru zika a jako jeden z prvních již začátkem roku oznámil, že do Ria nepocestuje.

„Pro tenis a golf není olympiáda prioritou,“ prohlásil 29. hráč žebříčku ATP. „Máme čtyři grandslamy, kolem nich se vše točí, na ty se všichni soustředí. Nemyslím, že by tenis a golf měli být olympijskými sporty, spíš by na programu být neměly. Pro mě olympiáda nebyla vůbec prioritou,“ pravil Querrey.

Souhlasí s ním i jeho americký krajan John Isner, jenž rovněž upřednostnil přípravu na poslední grandslam sezony US Open před bojem o olympijskou medaili. „Tenis není tradiční olympijský sport. Nemyslím si, že Roger Federer snil o olympijském zlatu, ale o sedmi wimbledonských titulech, které nakonec získal. Naše největší podniky jsou grandslamy a vždy tomu tak bude.“

Tenis se na olympiádu vrátil po dlouhé přestávce v roce 1988 v Soulu, po 28 letech je však ochota hráčů a hráček startovat v Riu velmi nízká.

Z tenistů se startu v Riu museli vzdát ze zdravotních důvodů například Jiří Veselý, Švýcar Roger Federer, Francouz Richard Gasquet nebo Marcos Baghdatis z Kypru. Kvůli obavám z viru zika do Brazílie nepojedou Tomáš Berdych, slovenský tenista Martin Kližan, Kanaďan Milos Raonic či hvězdní američtí bratři Bob a Mike Bryanovi. Omluvili se také Rakušan Dominic Thiem, Španěl Feliciano López, Australané Bernard Tomic a Nick Kyrgios či právě Isner a Querrey.

V turnaji žen se kvůli strachu z viru zika neobjeví Simona Halepová a Karolína Plíšková, zdravotní potíže na olympiádu nepustí Belindu Bencicovou.

V ohožení je i účast tenistů, kteří v poslední době nehráli kvůli různým zdravotním potížím: Rafael Nadal, Serena Williamsová, Caroline Wozniacká, Garbině Muguruzaová a Sara Erraniová.

Sam Querrey v zápase druhého kola Roland Garros
Sam Querrey v zápase druhého kola Roland Garros

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud