Pavel Novotný
10. srpna 2016 • 14:25

Světové jedničky Hingisová s Mirzaovou po sporech končí, Švýcarku nahradí Strýcová!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly jasnými vládkyněmi ženské čtyřhry. Martina Hingisová a Sania Mirzaová vytvořily takřka neporazitelnou dvojici, která do dnešního dne ovládla tři grandslamové turnaje, na světových podnicích vytvořila šňůru 41 vítězných zápasů v řadě. Teď je podle indických médií všemu konec. Košickou rodačku by z pohledu českého fanouška měla nahradit velmi zajímavá hráčka - Barbora Strýcová!



Byly kousíček od historického zápisu. Sania Mirzaová vyhrála po boku Martiny Hingisové v roce 2015 Wimbledon i US Open, letos přidaly i triumf na Australian Open, do ceněné sbírky čtyř vyhraných grandslamů v řadě jim chyběl již jen úspěch v Paříži.

Tam však přišla šokující porážce už ve třetím kole od českých nadějí Kateřiny Siniakové s Barborou Krejčíkovou. Mladé Češky vypráskaly zkušenou dvojici po setech 6:3, 6:2 a postaraly se o jedno z největších překvapení letošního French Open.

Snažily jsme se je překvapit. Určitě jsme je zaskočily naší agresivní hrou. Ta se vyplatila," popisovala senzační výhru Siniaková. "Myslím, že jsme hlavně my hrály dobře. A že jsme je nenechaly hrát jejich hru. Zkoušely jsme být agresivní a fungovalo to. Pro mě to je můj největší výsledek. Vyhrát takový zápas na grandslamu..." doplnila svoji parťačku Krejčíková. České tenistky překvapivým vítězstvím navíc utnuly dvacetizápasovou vítěznou sérii nejlepšího páru světa.

Devětadvacetiletá indická tenistka se nyní s o šest let starší parťačkou rozchází. Podle informací indického tisku stojí za nečekaným koncem bez dalšího bližšího upřesnění zásadní neshody a "rozdílná touha po úspěchu".

Strýcová na kurtu přemýšlí

Sania Mirzaová však ze svých ambicí ani po rozhodu s Hingisovou slevit nehodlá. K cestě za úspěchem by jí měla pomoci česká tenistka Barbora Strýcová! Třicetiletá Češka zatím zažívá životní sezonu především ve dvouhře, na probíhajícím olympijském turnaji v Riu se jí daří i v deblu po boku Lucie Šafářové .

"V otázce nové partnerky hrál  roli především fakt, že Barbora Strýcová má velmi dobrý behkend, což velmi dobře zapadá do hry Mirzaové. Navíc hra Češky je velmi chytrá, na kurtu přemýšlí, touží po vítězství," píše se v indických médiích.  

Že mezi Hingisovou a  Mirzaovou není vše zcela v pořádku, začaly nasvědčovat i jejich výsledky. Poté, kdy světové jedničky prohrály po 41 vítězných zápasech na začátku roku v Douhá s párem Daria Kasatkinová, Elena Vesninová, získaly již jen jeden turnajový triumf, což je na jejich standard velmi málo.

Sania Mirzaová hrála s Martinou Hingisovou naposledy před pár dny na turnaji v Montrealu, kde vypadly ve čtvrtfinále s párem Christina McHaleová, Asia Muhammadová.

Novou partnerkou Hingisové by se měla stát Belgičanka Coco Vandewegheová. Nové páry by se měly poprvé představit příští týden na turnaji v Cincinnati.





Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud