21. srpna 2016 • 21:17

Plíšková smetla Kerberovou, slaví titul a zachránila Serenu na trůnu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková získala svůj šestý titul v kariéře. Na prestižním turnaji v Cincinnati ve finále za hodinu a dvě minuty smetla Angelique Kerberovou 6:3 a 6:1, čímž zároveň zachránila post světové jedničky Sereně Williamsové, kterou mohla Němka na čele žebříčku vystřídat. Titul už v Cincinnati získala Barbora Strýcová ve čtyřhře.



Čtyřiadvacetiletá Plíšková dokázala stříbrnou olympijskou medailistku porazit v sedmém vzájemném duelu potřetí. Ve finále proti Kerberové uspěla Plíšková, jež se z turnaje pod pěti kruhy v Riu de Janeiru kvůli obavám z viru zika omluvila, poprvé po dvou loňských prohrách.

Německá vítězka letošního Australian Open a turnaje ve Stuttgartu mohla v roli světové jedničky vystřídat Serenu Williamsovou , která tenisový trůn drží už tři a půl roku. Po finálové prohře se Kerberová americké hvězdě přiblížila na rozdíl 190 bodů.

Ta je moje! Karolína Plíšková s trofejí pro vítězku turnaje v Cincinnati
Ta je moje! Karolína Plíšková s trofejí pro vítězku turnaje v Cincinnati

Plíšková, která už letos triumfovala v Nottinghamu, za titul inkasuje prémii 515 tisíc dolarů a díky zisku 900 bodů se posune do role české jedničky. V žebříčku se těsně přiblíží zpět k elitní desítce na jedenácté místo, o tři příčky před bronzovou olympijskou medailistku Petru Kvitovou.

Zasloužíš si to, možná příště, řekla Plíšková

"Angie odehrála skvělý týden a myslím, že po celý rok odvádí úžasnou práci," řekla při slavnostním ceremoniálu Plíšková. "Vím, že hrála o místo světové jedničky. Myslím, že si zasloužíš být číslo jedna. Možná příště," dodala směrem k soupeřce.

Kerberová na kurtu přiznala, že se dnes dostala na hranici svých fyzických možností. "Jsem vážně unavená. Odehrála jsem jedenáct zápasů za 13 nebo 14 dní. Dělala jsem, co jsem mohla, ale někdy jsou dny, kdy to prostě nevyjde," konstatovala. "Budu se snažit, abych dostala další šanci," řekla s tím, že do US Open půjde odpočinutá a pokusí se Williamsovou na druhý pokus sesadit.

Strýcová sesadila Hingisovou

Triumf v Cincinnati dnes slavila i Barbora Strýcová, která s Indkou Saniou Mirzaovou vyhrála hned první společný turnaj. V dnešním finále nově složený pár porazil 7:5, 6:4 Američanku Coco Vandewegheovou a Švýcarku Martinu Hingisovou, s níž do července tvořila Mirzaová nejlepší světovou dvojici.

Žebříčkové jedničky Mirzaová s Hingisovou od loňského března získaly tři grandslamové tituly, před olympijskými hrami se však kvůli zhoršeným výsledkům rozešly.

Mirzaová se do konce sezony dohodla s bronzovou medailistkou z Ria Strýcovou a při svém prvním startu indicko-české duo triumfovalo v Ohiu. Mirzaová se díky tomu osamostatní v čele deblového pořadí WTA.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 2 804 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (15-ČR)
- Kerberová (2-Něm.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Mirzaová, Strýcová (7-Indie/ČR) - Hingisová, Vandewegheová (4-Švýc./USA) 7:5, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud