26. srpna 2016 • 13:05

Pět měsíců a konec! Bývalý kouč Kvitové Kotyza s Wozniackou skončil

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelých pět měsíců trvala spolupráce českého trenéra Davida Kotyzy a šestadvacetileté tenistky Caroline Wozniacké. Bývalý kouč Petry Kvitové se podle informací Tennis Areny dohodl na rozchodu s dánskou hráčkou během příprav na US Open.



Zranění, návrat, porážky. Tak by se dalo charakterizovat období spolupráce osmačtyřicetiletého českého trenéra Davida Kotyzy a bývalé královny světového tenisu Caroliny Wozniacké. 

Když v dubnu David Kotyza dánskou tenistku bral pod svá trenérská křídla, měl jasný úkol. Vrátit rodačku z Odense mezi světovou elitu, kam po řadu let patřila. "Na spolupráci s Kotyzou se moc těším, věřím, že budeme úspěšní," přála si Wozniacká.

Zůstalo však jen u přání. Wozniacká se krátce po zahájení spolupráce zranila, když si při jednom z tréninků v Monte Carlu vážně poranila kotník. A návrat se jí moc nedařil. Ovlivněná zraněním nepřekročila v sedmi turnajích, na kterých hrála pod Kotyzovým vedením, hranici osmifinále.

Ještě jako svěřenkyně českého kouče se představila na olympijských hrách v Rio de Janeiro, kde v druhém kole podlehla právě bývalé svěřenkyni Davida Kotyzy Petře Kvitové , naposledy vypadla už v prvním kole probíhajícího turnaje v New Havenu.

Wozniacká na svém twitterovém účtu uvedla, že spolupráce skončila na popud Kotyzy. "Tyhle trenérské spekulace jsou otravné. Pravdou je pouze to, že David Kotyza skončil z rodinných důvodů. Jestli se říká něco jiného, já jsem ten poslední, kdo se to dozví," napsala dánská tenistka polského původu.

David Kotyza vedl před Caroline Wozniackou osm let Petru Kvitovou, kterou dovedl k dvěma wimbledonským titulům a k druhému místu na žebříčku. Na začátku letošního roku se ale po špatných výsledcích a vzájemné dohodě rozešli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud