13. září 2016 • 23:20

Skvělý debut! Štefková v Québecu vyřadila nasazenou dvojku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tereza Martincová zvládla lépe duel českých hráček z kvalifikace na turnaji v Québecu a po třísetové výhře nad Barborou Krejčíkovou postoupila v Kanadě do 2. kola. Jednadvacetiletá Martincová porazila na úvod hlavní soutěže o rok mladší soupeřku 4:6, 7:5, 6:4 a připsala si druhé vítězství na okruhu WTA v této sezoně.



Premiérový start na WTA Tour oslavila nečekaným vítězstvím Barbora Štefková. Jednadvacetiletá tenistka, jež se do hlavní soutěže dostala po odhlášení Bethanie Mattekové-Sandsové z USA jako poražená hráčka z posledního kola kvalifikace, zdolala druhou nasazenou Němku Anniku Beckovou.

Štefková odvrátila ve druhém setu dva mečboly a nakonec zvítězila 2:6, 7:5 a 6:3. Její další soupeřkou bude Belgičanka Alison van Uytvancková.

Martincová, jíž ve světovém žebříčku dvouhry patří 233. místo, dosud uhrála jedno kolo na začátku srpna ve Florianópolisu. Její další soupeřkou bude Ruska Jekatěrina Alexandrovová, která překvapivě vyřadila čtvrtou nasazenou Němku Julii Görgesovou.

Krejčíková bude v Québecu pokračovat ve čtyřhře, ve které zatím sbírá více úspěchů a ve světovém žebříčku v ní figuruje na 26. místě. Minulý týden postoupila ve dvojici s Kateřinou Siniakovou do čtvrtfinále US Open, na French Open spolu letos došly až do semifinále. V Kanadě nyní tvoří druhý nasazený pár s Marií Irigoyenovou z Argentiny.

Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrchu, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Martincová - Krejčíková (obě ČR)
4:6, 7:5, 6:4,
Alexandrovová (Rus.) - Görgesová (4-Něm.) 6:4, 7:6 (7:1),
Dodinová (Fr.) - Broadyová (5-Brit.) 2:6, 6:4, 6:4,
Van Uytvancková (Belg.) - Kostovová (Bulh.) 6:1, 6:2,
Štefková (ČR) - Becková (2-Něm.) 2:6, 7:5, 6:3. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud