15. září 2016 • 14:37

Senzace jak Brno, směje se Kvitová s mluvčím ruským hackerům

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absolutně chladnou nechalo Petru Kvitovou zjištění, že také její zdravotní záznamy umístila skupina vystupující pod jménem Fancy Bears volně na internet. Hackeři operující z Ruska napadli systém Světové antidopingové agentury (WADA) a postupně zveřejňují záznamy předních světových sportovců. Je jich již celkem 29 a mezi nimi také Kvitová. O ní se lidé dozvědí to, co je již dávno známé. V roce 2009 získala od WADA terapeutickou výjimku, aby mohla používat lék proti astmatu.



„Ta zpráva má hodnotu, jako kdyby někdo v archivech hacknul informaci, že v roce 2011 vyhrála Petra Kvitová Wimbledon,“ prohlásil Karel Tejkal, mediální zástupce Kvitové. Tenistka dnes odletěla na turnaj do Tokia a situaci prý komentovala krátkou zprávou. „Petra mi napsala: Senzace jako Brno. A připojila smajlík,“ pravil Tejkal.

Trápení Kvitové s astmatem je dobře zdokumentované. V létě roku 2009 při sérii amerických betonových turnajů měla vážné zdravotní problémy. „Po pěti minutách zátěže jsem se začala dusit, skoro jsem kolabovala,“ vyprávěla tenkrát. „Vypadalo to, že mám něco s plícemi či se srdcem. Doma se báli, že budu muset skončit s tenisem,“ popisovala. Až vyšetření v newyorské nemocnici odhalilo, že má astma. Proto musela obratem požádat o výjimku WADA a ta jí ji udělila den před startem US Open. Kvitová dostala inhalátor s účinnou látkou a od té doby je její nemoc monitorována.

„Tenhle případ má dvě roviny. První je, že by se určitě nikomu nelíbilo, že by informace o jeho zdravotním stavu, ať už jsou jakékoliv, volně potulovaly po internetu. To se Petře pochopitelně nelíbí. Na druhou stranu v nich není nic, co by měla důvod tajit. Naopak ty údajně senzační informace pouze potvrzují to, co všichni věděli. Tedy to, že má Petra astma, že na něj užívala lék, který se v roce 2009 musel hlásit jako terapeutická pomůcka a nyní už se ani hlásit nemusí. Jak říká Petra – senzace jak Brno,“ doplnil Tejkal.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud