20. září 2016 • 07:42

Kvitová je v Tokiu ve druhém kole, vyzve olympijskou vítězku z Ria

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Tokiu bez problémů do druhého kola. Sedmá nasazená hráčka, jež podnik v japonské metropoli v roce 2013 vyhrála, porazila při svém prvním startu po US Open Američanku Madison Brengleovou za necelou hodinu a čtvrt 6:3, 6:3.



Suverénní postup slavila v Tokiu i Barbora Strýcová, která přehrála Thajku Varatčaju Vongteančajovou dvakrát 6:1. V prvním kole naopak skončila Lucie Šafářová, jež podlehla Slovence Dominice Cibulkové 6:4, 1:6 a 5:7.

Další soupeřkou Kvitové, jež se v Japonsku dohodla na týdenní zkušební spolupráci s trenérem Wimem Fissettem, bude olympijská vítězka Mónica Puigová z Portorika. Bronzová medailistka z turnaje pod pěti kruhy s ní jediný dosavadní vzájemný zápas v semifinále v Riu de Janeiro v srpnu prohrála ve třech setech.

Šestadvacetiletá Kvitová, jíž momentálně patří ve světovém žebříčku 16. místo, zvládla zápas s Brengleovou bez větších potíží. V utkání si držela servis a jediné zaváhání přišlo ve čtvrté hře druhého setu, v níž čelila čtyřem brejkbolům. Dlouhý game, v němž prohrávala 15:40 a nakonec se hrálo pětkrát přes shodu, ale nakonec rovněž získala.

Třicetiletá Strýcová neměla s thajskou hráčkou ze čtvrté stovky žebříčku žádné problémy. Za celý zápas nemusela ani jednou čelit brejkbolu a postup mohla slavit už v šesté hře druhého setu. O tři roky mladší Vongteančajová první dva mečboly české tenistky odvrátila, ale v dalším gamu už Strýcová při svém podání nezaváhala.

Šafářová začala zápas s Cibulkovou lépe a po jediném úspěšném brejku získala úvodní set. Druhý ale jednoznačně ovládla šestá nasazená Slovenka a dramatickou třetí sadu, v níž měly obě soupeřky potíže s udržením vlastního servisu, nakonec po více než hodině získala rovněž Cibulková. Po téměř dvou a půl hodinách proměnila první mečbol a oslavila páté vítězství v sedmém vzájemném utkání.

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (7-ČR) - Brengleová (USA) 6:3, 6:3,
Cibulková (6-SR) - Šafářová (ČR) 4:6, 6:1, 7:5,
Strýcová (ČR) - Vongteančajová (Thaj.) 6:1, 6:1,
Svitolinová (Ukr.) - Vandewegheová (USA) 6:3, 6:4,
Sasnovičová (Běl.) - Wickmayerová (Belg.) 3:6, 6:3, 6:3,
Linetteová (Pol.) - Pervušinová (Rus.) 4:6, 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud