20. září 2016 • 09:02

Petra Kvitová sáhla do zahraničí, zkouší bývalého kouče Clijstersové

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová s hledáním nového kouče tentokrát nelení. Poté, co se na konci US Open rozešla s Františkem Čermákem, již zkouší dvojnásobná šampionka Wimbledonu nového trenéra. Při turnaji v Tokiu, kam dostala na poslední chvíli volnou kartu, ji doprovází Belgičan . A mají za sebou vítězný start – Američanku Madison Brengleovou zdolala česká dvojka v úvodním kole 6:3, 6:3.



Kvitová v minulosti prohlašovala, že chce mít za kouče muže a Čecha. Tenhle požadavek platí již jen napůl. Jak už Sport dřív informoval, rozhodla se šestadvacetiletá tenistka vyzkoušet pomoc ze zahraničí. A šestatřicetiletý Fissette je vysokou šarží.

Renomé si získal s krajankou Kim Clijstersovou, které v roce 2009 pomáhal při návratu na kurty po narození dítěte. Hned při třetím společném turnaji vyhrála Belgičanka svůj první grandslamový titul kariéry na US Open, který příští rok obhájila a přidala k němu i triumf na Turnaji mistryň. Nejúspěšnější čas kariéry Clijstersová strávila právě pod Fissettem, což podtrhuje titul z Australian Open 2011 a návrat na první místo žebříčku.

To nejlepší dokázal Fissette dostat také z dalších svěřenkyň. Němce Sabine Lisické pomohl do finále Wimbledonu 2013. Od roku 2014 vedl Simonu Halepovou, jež tu sezonu stanula na druhé příčce žebříčku WTA a ve finále Roland Garros.

Naposledy Fissette pracoval s Victorií Azarenkovou, s níž letos v červenci skončil poté, co Běloruska oznámila, že je těhotná. Ještě předtím ale vyhrála na jaře obří podniky v Indian Wells a Miami a vyšplhala se po období propadu až na páté místo žebříčku.

Dokáže sympatický Belgičan pozvednout také Kvitovou, aktuálně až 16. hráčku pořadí WTA?

Wim Fissette by se mohl stát novým trenérem Petry Kvitové
Wim Fissette by se mohl stát novým trenérem Petry Kvitové



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud