24. září 2016 • 11:37

Válec! Strýcová s Mirzaovou smetly Čínaňky a slaví druhý společný titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Barbora Strýcová získala se světovou deblovou jedničkou Indkou Saniou Mirzaovou na třetím společném turnaji druhý titul. Ve finále v Tokiu dnes zvítězily nad čínskými tenistkami Liang Čchen a Jang Čao-süan hladce 6:1, 6:1. Po 51 minutách turnajové dvojky proměnily druhý mečbol.



Strýcová začala hrát s indickou tenistkou v srpnu poté, co se rozpadl hvězdný pár Mirzaová, Martina Hingisová. Hned při premiéře v Cincinnati slavila česko-indická dvojice vítězství, na US Open vypadla ve čtvrtfinále.

V Tokiu se Strýcová mohla radovat z dvacátého deblového titulu v kariéře. Jubilejní triumf získala i její partnerka, pro kterou to bylo čtyřicáté prvenství.

Třicetiletá plzeňská rodačka zvítězila na Toray Pan Pacific Open ve čtyřhře už v roce 2010 s Ivetou Benešovou. O rok mladší Mirzaová vyhrála v Tokiu potřetí po úspěších s Carou Blackovou v letech 2013 a 2014.

Finále bude hrát Wozniacká a domácí naděje

Ve dvouhře si v Tokiu zahraje letos poprvé o titul Dánka Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička a nyní 28. hráčka žebříčku porazila v semifinále turnaje v Tokiu druhou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou 4:6, 7:5, 6:4. Ve finále bude její soupeřkou osmnáctiletá domácí hráčka Naomi Ósakaová.

Wozniacká naposledy triumfovala loni v březnu v Kuala Lumpuru, současnou dobrou formu ale prokázala už postupem do semifinále US Open. Celkem má šestadvacetiletá hráčka na kontě 23 turnajových vítězství, v Tokiu už vyhrála v roce 2010.

Obhájkyni titulu Radwaňské sedmkrát sebrala servis a po téměř tříhodinovém boji proměnila čtvrtý mečbol. Polskou tenistku, která v druhém setu vedla 5:3 a podávala, porazila počtvrté za sebou a vzájemnou bilanci si vylepšila na 9:4. "Agnieszka hrála velmi dobře, já jsem měla v druhém setu štěstí. Snad pokaždé, když spolu hrajeme, z toho je takováhle bitva," řekla Wozniacká.

Ósakaová prohrála s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny úvodní sadu jasně 1:6. Další sety ale Japonka, pro kterou už postup do semifinále představoval životní úspěch, vyhrála 6:3 a 6:2.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1,000.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (Dán.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 4:6, 7:5, 6:4, Ósakaová (Jap.) - Svitolinová (Ukr.) 1:6, 6:3, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Strýcová, Mirzaová (2-ČR/Indie) - Liang Čchen, Jang Čao-süan (Čína) 6:1, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud