29. září 2016 • 19:20

Cibulková vyřídila po Plíškové i Strýcovou, Kvitová je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová si zahraje semifinále turnaje ve Wu-chanu. Ve čtvrtfinále zdolala Britku Johannu Kontaovou 6:3 a 6:4 a čeká ji duel s Rumunkou Simonou Halepovou. O semifinále bojovala i Barbora Strýcová, ale prohrála 3:6, 6:3 a 4:6 se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, která dnes porazila ve 3. kole také českou jedničku Karolínu Plíškovou 6:2, 6:2.



Šestadvacetiletá Kvitová už letos v červnu v Eastbourne s Kontaovou prohrála, tentokrát ale světovou třináctku bez větších obtíží vyřadila. V první sadě si obě hráčky držely podání až do osmé hry, kdy Kvitová za stavu 15:40 uhrála čtyři míčky v řadě a využila první brejkbol. Vzápětí sama dva brejkboly odvrátila a set získala.

Ve druhé sadě Kvitová znovu odvrátila dvě hrozby ztráty podání, sama naopak získala čistou hrou brejk na 3:2 a zkušeně doservírovala zápas k vítězství. V semifinále je počtvrté v sezoně, předchozí tři vždy prohrála.

"Podávala jsem lépe než v předchozím utkání, to mi hodně pomohlo. Bez servisu se nedá vyhrát a zvláště v utkání, které v každém setu rozhodl jeden brejk," řekla Kvitová, která ve středu vyřadila světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa po bitvě trvající tři hodiny a devatenáct minut. "Bylo těžké dnes hrát a psychicky se srovnat na další zápas a určitě jsem nebyla stoprocentní," řekla Češka.

Halepovou ještě neporazila, prohrála všechny tři vzájemné duely. Naposledy se utkaly letos v 1. kole Fed Cupu v Kluži. "Teď přijde nový den a jiný zápas. Musím předvést to nejlepší a ještě něco navíc. Udělám, co bude v mých silách," řekla Kvitová.

Strýcová po bitvě padla

Třicetiletá Strýcová dnes nejprve ve 3. kole poprvé v kariéře porazila 1:6, 6:4, 7:5 bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou ze Srbska. Poté, co hladce ztratila první set, mířila suverénně k zisku druhé sady. Neudržela však vedení 5:1 a Jankovičová, jež hrála minulý týden finále turnaje v Kuang-čou, podávala na srovnání na 5:5. Česká tenistka však po třetím brejku v setu vyhrála 6:4.

Přehlídka ztracených podání pokračovala i v rozhodující sadě, kdy si hráčky podržely servis jen v pěti gamech. Poté, co Strýcová nevyužila první mečbol za stavu 5:4, byla úspěšná při podání soupeřky ve dvanácté hře a zápas po dvou hodinách a 19 minutách vyhrála.

Bojovnost ukázala Strýcová i proti Cibulkové, s níž první set prohrála 3:6, ale ve druhém sebrala soupeřce hned třikrát podání a srovnala. Ve třetí sadě dvakrát vedla, jenže ve čtvrtém třísetovém utkání za sebou se už na ní projevila únava a dovolila Cibulkové výsledek otočit.

To česká finalistka US Open Plíšková nedokázala o kolo dříve vzít Cibulkové ani jednou podání, sama servis ztratila čtyřikrát a se Slovenkou, která je o 25 cm menší, prohrála i třetí vzájemný duel.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková si tak bude muset počkat na potvrzení pravděpodobného postupu na Turnaj mistryň. Šestá hráčka světa si mohla zajistit účast v Singapuru v případě postupu do finále.

Start na finále WTA Tour má po dnešku jistý Halepová, jež ve čtvrtfinále zdolala 6:4, 6:2 Američanku Madison Keysovou. Rumunka je třetí potvrzenou účastnicí Turnaje mistryň po Američance Sereně Williamsové a její nástupkyni na světovém trůnu Kerberové.

Dvouhra - 3. kolo:
Strýcová (ČR)
- Jankovičová (Srb.) 1:6, 6:4, 7:5
Cibulková (10-SR) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:2, 6:2,
Kvitová (14-ČR) - Kontaová (11-Brit.) 6:3, 6:4,
Cibulková (10-SR) - Strýcová (ČR) 6:3, 3:6, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Kruničová, Siniaková (Srb./ČR) - Hingisová , Vandewegheová (4-Švýc./USA) 6:7 (4:7), 7:5, 10:7,
Matteková-Sandsová, Šafářová (5-USA/ČR) - Chan Sin-jün, Ču Lin (Čína) 6:4, 7:6 (9:7).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud