30. září 2016 • 14:21

Koncert Kvitové! Deklasovala Halepovou, v Číně postoupila do finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá práce! Tenistka Petra Kvitová si zahraje o svůj první turnajový titul v sezoně. Bronzová olympijská medailistka z Ria v dnešním semifinále deklasovala ve Wu-chanu světovou pětku Rumunku Simonu Halepovou 6:1, 6:2 a v sobotním finále se utká se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.



Šestadvacetiletá Kvitová, která v osmifinále vyřadila i světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa, může ve Wu-chanu navázat na triumf z roku 2014. V případě zisku trofeje by slavila osmnácté turnajové vítězství.

"Přijela jsem sem a rozhodně nečekala, že budu předvádět takové výkony. Je to ohromné," radovala se Kvitová z postupu do finále na tiskové konferenci. "Ani si nepamatuju, kdy jsem hrála finále naposledy. Jo, loni v Singapuru (na Turnaji mistryň). To už je dávno. Chvilku mi to trvalo a jsem ráda, že jsem znovu ve finále."

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová zápasu s Halepovou dominovala od začátku do konce. K agresivní hře přidala dobrý servis, ale i pohyb a přehled. Za 24 minut vedla 5:0, Rumunce nedala šanci a první set získala po půlhodině hry. "Je slyšet, jak čistě trefuje míčky," řekla komentátorka a bývalá britská tenistka Sam Smithová.

I ve druhé sadě pokračovala Kvitová v perfektní hře a Halepová jen kroutila hlavou po skvělých úderech Češky, která nastřílela 34 vítězných míčů a udělala na své poměry pouhých 16 chyb. První mečbol měla Kvitová za stavu 5:1 ve druhé sadě, ale ten ještě Halepová se štěstím odvrátila. V příští hře už Kvitová zápas ukončila.

Petra Kvitová se raduje z postupu na turnaji v čínském Wu-chanu
Petra Kvitová se raduje z postupu na turnaji v čínském Wu-chanu

Jsem ráda, že jsem se nerozpadla

"Fyzicky jsem na tom tak tak a jsem ráda, že jsem se nerozpadla, ale jakmile vstoupím na kurt, tak na únavu nemyslím," řekla Kvitová, jež má za sebou ve Wu-chanu především náročnou třísetovou bitvu s Kerberovou, kterou porazila až po třech hodinách a devatenácti minutách. Halepovou ale přehrávala. "Odehrála jsem výborný zápas ve všech směrech a dostala ji pod tlak," řekla tenistka.

"Petra hrála výborně, úžasně. Zkoušela jsem něco změnit ale vlastně jsem nevěděla co, protože trefovala míče tvrdě a přesně. Zatlačila mě dozadu a měla čas dělat, co chtěla," řekla Halepová, kterou Kvitová porazila poprvé v kariéře.

Kvitová má ve finálových zápasech úspěšnou bilanci. Vyhrála sedmnáct bitev o titul a šestkrát prohrála. "Miluju velké zápasy před nabitými tribunami," řekla před duelem se světovou dvanáctkou Cibulkovou, která vyřadila z turnaje Karolínu Plíškovou. Se Slovenkou má pozitivní bilanci 4:2, ale naposledy ji porazila před pěti lety v Linci. Poslední vzájemný zápas vyhrála již předloni v Indian Wells Slovenka. "Dominika se poslední dobou hodně zlepšila, takže to bude velký boj," řekla Kvitová.

Po postupu do finále se Kvitová posune v žebříčku WTA ze 16. na 13. místo a výhrou by si polepšila na jedenácté. Navíc oživila naděje na postup na Turnaj mistryň do Singapuru a v pořadí sezony se posune z 21. k dvanáctému místu.

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu v Číně (tvrdý povrch, dotace 2,589.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Kvitová (14-ČR) - Halepová (4-Rum.) 6:1, 6:2,
Cibulková (10-SR) - Kuzněcová (9-Rus.) 3:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Strýcová , Mirzaová (3-ČR/Indie) - Babosová, Švedovová (Maď./Kaz). 6:3, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - semifinále:

Šafářová , Matteková-Sandsová (5-ČR/USA) - McHaleová, Pcheng Šuaj (USA/Čína) 6:4, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud