1. října 2016 • 13:10

Životní jízda Kristýny Plíškové! Sestra finalistky US Open vládla v Taškentu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kristýna Plíšková završila úspěšný víkend českých tenistek vítězstvím na turnaji v Taškentu. Ve finále zdolala Japonku Nao Hibinovou 6:3, 2:6 a 6:3. Sestra úspěšnější Karolíny se přitom poprvé na turnajích WTA dostala do čtvrtfinále. V uzbecké metropoli nebyla mezi nasazenými, ale svou senzační jízdu dotáhla do vítězného konce.



"Mám radost z prvního titulu a doufám, že se od toho konečně trošku odrazím někam ještě dopředu. Chtěla bych toho do konce roku vymáčknout co nejvíc," řekla Plíšková, která by se měla posunout na 66. místo světa, čímž si skoro o dvacet pozic vylepší dosavadní maximum (83. z letošního dubna).

Plíšková před turnajem uzavírala první stovku světového pořadí, zatímco soupeřka byla o 22 míst výš, ale ve třetím vzájemném souboji měla opět navrch Češka. V pátém gamu prorazila soupeřčino podání, v devátém to zopakovala a za 44 minut získala první set.

Ve druhém se Japonce hned v úvodu povedl brejk, ale Plíšková jí to hned oplatila. Další dvě ztráty vlastního servisu však už nenahradila. Sice ještě odvrátila dva setboly, ale při třetím kapitulovala a po necelé půlhodině bylo srovnáno. "Začala jsem asi myslet na to, jestli vyhraju. Špatně jsem servírovala a nervy tam byly," popsala Plíšková.

Kristýně pomohl trenér

Před třetím setem si zavolala na kurt na poradu trenéra Martina Fassatiho. "Uklidnil mě a řekl, abych zase začala hrát. Jinak bych to nevyhrála," řekla Plíšková.

V třetím setu obě hráčky vyhrávaly svá podání až do šesté hry, v níž Plíšková opět bodovala při servisu Hibinové. Japonka, která v Taškentu obhajovala titul a v semifinále přešla přes Denisu Allertovou, už odpovědět nedokázala. Za hodinu a 47 minut proměnila Plíšková první mečbol a mohla začít slavit. "Dostala jsem nějaký talíř a hábit," popsala, co za triumf vedle finanční odměny obdržela.

"Začala jsem věřit, že to můžu dokázat. A teďka, když mám první titul, tak budu mít klid, že se mě nebudou ptát, kdy vyhraju jako ségra," řekla Plíšková. Výhrou, i když z menšího turnaje, trošku vystoupila ze stínu svého dvojčete Karolíny, která hrála letos finále US Open a je šestá na světě.

"Nemyslím si, že by mi úspěchy ségry nějak pomohly, ten tlak tam je. Snažím se s tím pracovat a máme každá svůj tenis," řekla Kristýna, které Karolína k výhře hned pogratulovala.

V příštích týdnech by měla Kristýna Plíšková hrát turnaje v Linci a Lucemburku. "Pokud ještě uhraju nějaké body, tak už bych pro letošek skončila," řekla.

Dvouhra - finále:

Kristýna Plíšková (ČR) - Hibinová (4-Jap.) 6:3, 2:6, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Olaruová, Soyluová (4-Rum./Tur.) - Voráčová, Schuursová (3-ČR/Niz.) 7:5, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud