5. října 2016 • 11:40

Šarapovová se může vrátit v Praze! Hvězdě nabídnou divokou kartu

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavá možnost pro české fanoušky se rýsuje kolem návratu Marie Šarapovové na kurty. Ruská tenistka bude po dopingovém trestu volná od 26. dubna, jejím prvním turnajem zpět by tak mohlo být třeba J&T Banka Prague Open, které příští rok ve Stromovce začíná 1. května.



Ruska nebude mít žádné body v žebříčku a musí spoléhat na volné karty od pořadatelů. Pražský turnaj je připravený ji Šarapovové nabídnout. „Start hráčky takového kalibru by byl pro turnaj J&T Banka Prague Open velmi zajímavý, zahajujeme jednání s jejím managementem,“ řekla Sportu ředitelka turnaje Petra Černošková.

Někdejší světová jednička vyhlíží 26. duben roku 2017. Ruské tenistce přesně týden po třicetinách vyprší trest za doping, který jí v úterý ze dvou let zkrátil Sportovní arbitrážní soud (CAS) na 15 měsíců. Odůvodnil to tím, že pětinásobná grandslamová šampionka nedopovala úmyslně a nedopustila se ani jiné „významné chyby“.

„Tohle je jeden z mých nejšťastnějších dnů, protože mohu hrát již v dubnu. Přišla jsem o něco, co miluju, a teď to mám zpět. Tenis je má vášeň a chybí mi. Už počítám dny, až se budu moci vrátit na kurt,“ uvedla Ruska v prohlášení.

Šarapovová letos přišla o tři grandslamy a olympiádu, v dubnu začne svou cestu zpět bez jediného bodu v žebříčku WTA a bude muset spoléhat na volné karty od turnajů.

Zajímavé bude sledovat, jak se zachovají například grandslamy zaštítěné právě ITF, a zda jí kartu udělí. Bez ní by neměla šanci zahrát si příští rok Roland Garros (přihlášky se uzavírají šest neděl předem, kdy bude ještě v trestu) a dostatek bodů nemusí mít ani pro vzápětí následující Wimbledon.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud