6. října 2016 • 10:40

Plíšková vypadla v Pekingu s Kontaovou, Štěpánek v Tokiu odstoupil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Radek Štěpánek odstoupil kvůli zranění zad z turnaje v Tokiu. Zdravotní problém českého hráče nepustil na kurt k utkání 2. kola proti šestému nasazeného Nicku Kyrgiosovi z Austrálie a vzdát musel i čtyřhru, v níž se měl dnes snažit s Tomášem Berdychem o postup do semifinále. Česká tenistka Karolína Plíšková podlehla v osmifinále turnaje v Pekingu poprvé v kariéře Britce Johanně Kontaové a po porážce 1:6, 6:3 a 6:7 vypadla.



Štěpánek kvůli zdravotním potížím odstoupil

"Moc mě mrzí, že nedošlo na souboj generací s Nickem. Moje záda si bohužel vybírají daň za letošních 80 zápasů, které se mnou zvládla," uvedl Štěpánek na facebooku. Z Tokia teď co nejdříve zamíří do České republiky. "Nasedám do prvního letadla směr Praha svěřit se do kouzelných rukou profesora Koláře. Věřím, že to nebude trvat dlouho a budu brzy zpět na kurtech," dodal.

Sedmatřicetiletý Štěpánek v Tokiu zvládl kvalifikaci a v hlavní soutěži hladce porazil v prvním kole Francouze Stéphanea Roberta. Ani následné odstoupení jej nepřipraví o návrat do první stovky světového žebříčku, v které byl naposledy loni v březnu a poté z ní vypadl vinou zdravotních problémů a dlouhé pauzy.

Šestý nasazený Kyrgios postoupil bez boje do čtvrtfinále a v něm se utká s Lucemburčanem Gillesem Müllerem, který v prvním kole vyřadil Berdycha . Ve dvou setech si dnes poradil i s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.

Tenisový turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1,506.835 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Kyrgios (6-Austr.) - Štěpánek (ČR) bez boje,
Müller (Luc.) - Baghdatis (Kypr.) 6:3, 6:4,
Monfils (2-Fr.) - Simon (Fr.) 6:1, 6:4,
Karlovič (7-Chorv.) - Tipsarevič (Srb.) 7:6 (11:9), 7:6 (7:5).

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Klaasen, Ram (2-JAR/USA) - Berdych, Štěpánek (ČR) bez boje.

Plíšková v Pekingu nestačila na Kontaovou

Česká tenistka Karolína Plíšková se s turnajem v Pekingu rozloučila v osmifinále po porážce 1:6, 6:3 a 6:7 s Britkou Johannou Kontaovou. Aktuálně šestá hráčka světa podlehla rodačce z australského Sydney poprvé v kariéře po pěti předchozích vítězstvích, včetně dvou letošních.

Dnešní zápas čtyřiadvacetileté Plíškové měl podobný průběh jako její středeční duel proti Rusce Darje Kasatkinové. Česká favoritka ztratila první set, dnes přerušený kvůli dešti, a po srovnání skóre přišel na řadu rozhodující set.

V něm Plíšková čelila nepříznivému vývoji, ale ze stavu 1:4 dokázala srovnat. Za stavu 5:5 měla při podání o rok starší Kontaové tři brejkboly, ale nevyužila je a utkání dospělo do tie-breaku.

Zkrácená hra se na rozdíl od středečního duelu Plíškové nevydařila a po porážce 2:7 se s dvouhrou v Pekingu rozloučila. Čínskou metropoli i tak opustí s potvrzenou účastí v singlové i deblové soutěži Turnaje mistryň.

V osmifinále vypadla i světová jednička Angelique Kerberová. Německá tenistka, jež v předchozích kolech vyřadila Barboru Strýcovou a Kateřinu Siniakovou, prohrála 3:6, 3:6 s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Petru Kvitovou čeká čtvrtfinálový duel proti Američance Madison Keysové v pátek.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Pekingu:

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:

Dimitrov (Bulh.) - Pouille (6-Fr.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:0), 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Kontaová (11-Brit.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:1, 3:6, 7:6 (7:2),
Svitolinová (16-Ukr.) - Kerberová (1-Něm.) 6:3, 6:3,
Gavrilovová (Austr.) - Garciaová (Fr.) 6:4, 6:3?
A. Radwaňská (3-Pol.) - Wozniacká (Dán.) 6:3, 6:1,
Čang Šuaj (Čína) - Halepová (4-Rum.) 6:0, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud