7. října 2016 • 11:01

Kvitová velkolepý obrat nedotáhla, naděje na Turnaj mistryň padla

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE
Tenistka Petra Kvitová podlehla ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu Madison Keysové z USA po téměř tříhodinovém boji 3:6, 7:6 (2), 6:7 (5). Češka padla po sérii osmi vítězství a vyřazení znamená, že se letos nekvalifikuje na Turnaj mistryň. I tak ji ale fanoušci zvolili hráčkoiu měsíce.


Šestadvacetiletá Kvitová vyhrála minulý týden turnaj ve Wu-chanu a v utkání s Keysovou už na ní byla znát únava, ale bojovností se držela ve hře. S Američankou, kterou porazila v boji o bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro, svedla bitvu dlouhou přes dvě a půl hodiny. Po prohrané první sadě dokázala Kvitová ve druhém setu třikrát srovnat krok po ztrátě servisu a vyhrát tie-break 7:2.

I v rozhodující sadě Kvitová obracela nepříznivý vývoj. Prohrávala už 0:3, ale i za pomoci "jestřábího oka" získala brejk zpět a vyrovnala na 3:3. Pak měla ještě sedm brejkbolů, po nichž mohla jít do vedení, ale neuspěla a zkrácenou hru ztratila.

Kvitová potřebovala postoupit v Pekingu do finále, aby se dostala do hry o účast v Singapuru, kde hrála před rokem finále. Prohrou s Keysovou ve čtvrtfinále ale ztratila šanci na Turnaj mistryň a po pěti startech bude mezi nejlepší osmičkou sezony chybět. Jedinou českou zástupkyní ve dvouhře bude v Singapuru Karolína Plíšková, pro kterou to bude premiéra.

Petra Kvitová mává fanouškům po svém neúspěšném boji ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu
Petra Kvitová mává fanouškům po svém neúspěšném boji ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu

Hráčka měsíce září

Petru Kvitovou zvolili fanoušci nejlepší hráčkou měsíce září. V tradiční anketě pořádané asociací WTA dostala po úspěšném minulém týdnu a zisku titulu v čínském Wu-chanu přednost před Dánkou Caroline Wozniackou a Japonkou Naomi Ósakaovou. Výsledky hlasování byly zveřejněny dnes krátce před tím, než česká tenistka vypadla na dalším turnaji v Pekingu ve čtvrtfinále.

Kvitová ve Wu-chanu poprvé letos vyhrála turnaj WTA Tour a cestou za trofejí porazila například světovou jedničku Angelique Kerberovou, čtyřku Simonu Halepovou a ve finále suverénně Dominiku Cibulkovou . V nominaci na hráčku měsíce se v této sezoně objevila poprvé. Od fanoušků dostala 55 procent hlasů, Wozniacká 34 a Ósakaová jedenáct procent.

Wozniacká se v září stala turnajovou šampionkou v Tokiu, kde ve finále zdolala právě Ósakaovou.

V nominaci na "průlomovou" hráčku září byla Kristýna Plíšková, jež ovládla turnaj v Taškentu, ale na triumf své sestry Karolíny ve stejné anketě za srpen nenavázala. Kristýna skončila druhá za Ósakaovou. Dostala 40 procent hlasů, o pět méně než Japonka. Pro zbylé nominované hráčky Oceane Dodinovou a Christinu McHaleovou hlasovala jen hrstka fanoušků.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4,164.780 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Raonic (3-Kan.) - Džazírí (Tun.) 6:3, 6:4,
Carreňo (Šp.) - Gasquet (8-Fr.) 5:7, 6:4, 6:1.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (1-Brit.) - Edmund (Brit.) 7:6 (11:9), 6:2,
Ferrer (5-Šp.) - A. Zverev (Něm.) 6:7 (4:7), 6:1, 7:5.

Ženy (dotace 6,289.521 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Švedovová (Kaz.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:4.

Čtvrtfinále:
Keysová (8-USA) - Kvitová (14-ČR) 6:3, 6:7 (2:7), 7:6 (7:5).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dabrowská, Martínezová (Kan./Šp.) - Karolína Plíšková, Görgesová (ČR/Něm.) 6:4, 6:4,
Šafářová, Matteková-Sandsová (5-ČR/USA) - McHaleová, Pcheng Šuaj (USA/Čína) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud